Obavijesti

News

Komentari 68

Policajac pljačkao čak i pekare jer je natukao dug u kladionici

Policajac pljačkao čak i pekare jer je natukao dug u kladionici
4

Ukupno je u svim razbojstvima otuđio oko 34.000 kuna. Ista poslovnica pošte u Ulici Ivana Šibla dvaput mu je bila metom. Prvi put opljačkao ju je 22. svibnja ove godine oko 12 sati, također prijeteći “pištoljem”

VIDEO

Ovo je pljačka!, povikao je 28-godišnjak u četvrtak oko 8.30 sati ulazeći u poslovnicu Hrvatske pošte u Ulici Ivana Šibla u zagrebačkom naselju Središće.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

00:54

Bio je odjeven u tamnu jaknu ispod koje je imao svijetlu majicu s kapuljačom, zelene hlače i tamne tenisice. Na glavu je navukao kapuljaču, a lice sakrio tamnom maramom. U to vrijeme u pošti su bile samo dvije zaposlenice, stare 31 i 43 godine, te zaštitar. U strahu predale su mu oko 8000 kuna te je pobjegao u smjeru Muzeja suvremene umjetnosti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Uhićen pljačkaš pošte u naselju Središće: Radi se o policajcu!
Uhićen pljačkaš pošte u naselju Središće: Radi se o policajcu!

No nije daleko stigao.

Kako piše Jutarnji list, otišao je u obližnji dućan, gdje su ga primijetili zbog njegovih nervoznih kretnji. Jedan od djelatnika pozvao je policiju, a istražitelji su, gledajući snimke nadzornih kamera iz pošte, uočili kako je muškarac iz Kauflanda odjeven u istu odjeću kao pljačkaš iz pošte. Uhitili su ga te se poprilično iznenadili nakon što su utvrdili da je riječ o policajcu koji radi u postaji na području Zagreba. Daljnjom obradom povezali su ga s još deset razbojstava u Novom Zagrebu i Trnju od 20. travnja prošle godine.

Sumnjiče ga da je orobio šest pekarnica, dvije pošte, dvije ljekarne i jedan kiosk. U pljačke je išao maskiran povezom ili maramom preko lica.

Zaposlenicima bi najčešće verbalno zaprijetio i tražio novac, no znao je koristiti plastični ili plinski pištolj. Ukupno je u svim razbojstvima otuđio oko 34.000 kuna. Ista poslovnica pošte u Ulici Ivana Šibla dvaput mu je bila metom. Prvi put opljačkao ju je 22. svibnja ove godine oko 12 sati, također prijeteći “pištoljem”. U to vrijeme u pošti su bile dvije djelatnice, stare 42 i 58 godina, te stranka (29). Pobjegao je s nekoliko tisuća kuna. Policajcima je priznao da je mu je novac trebao kako bi vratio dugove u koje je zapao zbog klađenja. Razbojnika bi danas trebali dovesti pred istražnog suca Županijskog suda u Velikoj Gorici, koji će odlučivati o zahtjevu odvjetništva za određivanjem istražnog zatvora.     

Privremeno udaljen iz službe

Policija uprava zagrebačka objavila je na svojoj stranici da je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom. 

- Osumnjičeni 28-godišnjak kaznena djela počinio je na način da je maskiran povezom ili maramom preko lica ulazio u pekare, poslovnice pošta, ljekarne i kiosk gdje je najčešće uz verbalnu prijetnju, ali i prijetnju plastičnim ili plinskim pištoljem od djelatnika otuđivao novac koji je najčešće trošio za vraćanje dugova nastalih kockanjem. Materijalna šteta počinjena navedenim kaznenim djelima iznosi oko 34.000 kuna - priopćili su iz PUZ-a. 

- Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da se radi o policijskom službeniku PU Zagrebačke te je rješenjem načelnika PU zagrebačke privremeno udaljen iz službe. Osumnjičeni 28-godišnjak u zakonskom roku će biti predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 68
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag