Obavijesti

News

Komentari 109

Žena (75) spaljivala odjeću i izazvala požar u blizini Knina

Muškarca (28) su zatekli na području Knina kako upaljačem pali travu. Priveden je i 22-godišnjak koji je cigaretom zapalio suhu travu. Žena (75) je u Biskupiji izazvala požar te će protiv nje biti pokrenut postupak

VIDEO

Tijekom noći požarište Razvođe - Promina čuvalo je 100 vatrogasaca i 50 pripadnika HV-a, a od jutros ih je tamo dvostruko toliko s ukupno 40 vozila. Iz zraka im pomažu dva canadair i dva airtractor od 7:21. Požar još uvijek nije lokaliziran. No, to je samo jedan, ali najveći od deset požara otvorenog prostora koji su u utorak bjesnili na ovom području.

Usporedo s vatrogascima, koji su višekratno izražavali sumnju da su neki požari podmetnuti, radi i policija - tijekom utorka su zbog izazivanja požara privedene tri osobe.

Pritvorskom nadzorniku je zbog počinjenja kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom predan 22-godišnjak koji je u utorak u u 1.05 sati ujutro u Podumci kod skretanja za zaseok Sučići, cigaretom zapalio suhu travu. To je učinio, tvrdi PU šibensko-kninska u svom priopćenju, s unaprijed stvorenom namjerom da otvorenim plamenom izazove požar. 

- Tom prilikom osumnjičeni je po policijskim službenicima zatečen u počinjenu kaznenog djela, nakon čega je osobnim automobilom Opel Astra, šibenskih registracijskih oznaka  pobjegao s mjesta događaja. Osumnjičeni je oko 1.07 sati na udaljenosti 100 od mjesta događaja po policijskim službenicima zatečen u zaustavljenom vozilu s ugašenim svjetlima - navodi policija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U Kninu je zbog istog (ne)djela priveden 28-godišnjak za kojeg je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je od 11. do 22. kolovoza na području grada Knina upaljačem u sedam navrata palio suhu travu, grmlje i ševar, s namjerom izazivanja požara otvorenog prostora. Izazvani požar je brzo uočen i od strane vatrogasaca ugašen. 

Ovaj piroman je zbog bolesti tek djelomično sposoban za samostalno zbrinjavanje, zbog čega će Državnom odvjetništvu u Šibeniku  biti podnijeto tek Posebno izvješće, a o svemu će biti obaviještena i nadležna služba za socijalnu skrb radi svrhovitog poduzimanja mjera obiteljsko pravne zaštite.

Kriminalističko istraživanje provedeno je i na 75-godišnjakinjom za koju je utvrđeno da je u utorak oko 17 sati u Biskupiji kod Knina spaljivala odjeću i izazvala požar koji se proširio područjem. Oko 18.03 sati je ugašen, a protiv 75-godišnjakinje će biti pokrenuti prekršajni postupak.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 109
VIDEO

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag