Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Policija mu omotala zmiju oko vrata: 'Koliko puta si krao, ha?'

None Foto: screenshot/

Indonezija: Šef policije u papuanskoj Jayawijayi Tonny Ananda Swadaya javno se ispričao pojasnivši da "istražitelji nisu profesionalno obavljali svoj posao"

Indonezijska policija ispričala se i obećala da će poduzeti disciplinske mjere protiv svojih zaposlenika nakon što je u javnost 'iscurila' video snimka na kojoj se vidi kako policajci oko vrata osumnjičenog omotavaju živu zmiju nastojeći ga primorati na priznanje o krađi mobitela. 

U video-snimci koja kruži internetskim stranicama vidi se osumnjičenik koji nemoćno jauče, ruku vezanih na leđima dok policajac prema njegovu licu gura zmiju ispitujući ga o tomu koliko je mobitela ukrao. Dok se muškarac grči na tlu zatvorenih očiju policajac ga vičući na sav glas pita: "Koliko si puta krao mobitele?", na što osumnjičenik u strahu odgovara: "samo dvaput". 

POGLEDAJTE VIDEO:

No policajac ne odustaje te osumnjičenom prijeti da će mu zmiju gurnuti u usta i u hlače. 

Šef policije u papuanskoj Jayawijayi Tonny Ananda Swadaya javno se ispričao pojasnivši da "istražitelji nisu profesionalno obavljali svoj posao". Dodao je da su pokušali ishoditi priznanje na vlastitu inicijativu te je pojasnio da je zmija bila "pitoma i neotrovna".

- Poduzeli smo stroge korake protiv zaposlenika - kazao je, dodajući da policajci nisu fizički napali osumnjičenog.

Veronica Koman, odvjetnica koja se zalaže za ljudska prava i osobito je usredotočena na područje Papue, smatra kako je korištenje zmije u nastojanju da se ishodi priznanje osumnjičene osobe čisto mučenje i da to u ovome području nije prvi slučaj.

Podsjetila je da je policija na isti način upotrijebila zmiju nastojeći dobiti priznanje od jednog njezinog klijenta kojega je smatrala separatistom.

Glasnogovornik papuanske policije odgovorio je da mu taj slučaj nije poznat.

Komentari (18)
  • Treba ovo i kod nas uvesti. Ajd zamisli: “Sanaderu koliko si puta ukrao?” Grrrrr

    11. 2. 2019,   14:44
  • Kada bi zmije omotali našim političkim lopovima, više od pola zmija bi uginulo od muke i iscrpljenosti, jer ovi naši NEPROGOVARAJU ni riječi.

    11. 2. 2019,   15:08
  • dobra metoda za istjerivanje đavla:- P

    11. 2. 2019,   14:11