Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Policajci tijekom istrage broda osjetili mučninu, došla i Hitna

None Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL 10

Dvojica policajaca koji su bili na očevidu na brodu Atlantia u Hvaru osjetili su slabost i pregledani su na Hitnoj u Hvaru. Kod njih se ne radi o trovanju

Bruno Mancuso, koji je bio na brodu na kojem je smrtno stradao njegov prijatelj, 57-godišnji menadžer Eugenio Vinci, za Dnevnik Nove TV ispričao je što se u utorak događalo na brodu. Rekao je kako se sigurno nisu otrovali hranom, pogotovo ne djeca koja nisu ništa jela osim kruha i tjestenine. On smatra kako je uzrok trovanja kvar na klimatizacijskom sustavu.

Foto: Luka Safundžić/Večernji list

- U 10 ujutro oni koji nisu ni ulazili u sobe i nije im bilo loše primijetili su da drugi još spavaju i da nema pokreta. Došli su otvorili vrata i našli Eugenija u kadi. Imao je razbijenu glavu - ispričao je Mancuso i pojasnio kako je Vinci vjerojatno otišao na WC, pozlilo mu je pa pao i udario glavom te tako preminuo. Dodao je da su ostali spavali, pa su probudili odrasle, ali ne i djecu - ona su već bila u komi.

TRAGEDIJA NA HVARU: 'Nekakav plin nam se uvukao u kabine, nije se radilo o hrani...'

- Svi smo šokirani, ovo je kao horor film. Bio nam je lijep odmor, zabavljali smo se i bili sretni, a sad se molimo za djecu - rekao je Talijan.

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Preminuli je bio direktor modne kuće Pop 84

Otkrio je da bi danas trebali izići iz bolnice, a sutra se vratiti na pregled. Također, kaže da čekaju tijelo Eugenija kako bi mogli organizirati njegov prijevoz u Italiju. Kaže da bi danas ili sutra trebali biti gotovo rezultati obdukcije tijela. Mancuso ne vjeruje u sabotažu.

NOVI DETALJI TRAGEDIJE NA HVARU Obdukcija potvrdila: Talijanski turisti otrovani su monoksidom

Talijanski mediji javljaju da su svi stradali iz talijanskog mjesta Sant’Agata di Militello u blizini Messine na Siciliji. Preminuli Eugenio Vinci je bio generalni direktor talijanske modne marke Pop 84. Bruno Mancuso je inače bivši senator, a sada je gradonačelnik Sant’Agata di Militello. 

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Policajcima pozlilo tijekom istrage?

Na Hvaru još uvijek traje vještačenje jedrenjaka Atlantia, a kako javlja Jutarnji list u jednom trenutku na rivu je došlo vozilo Hitne pomoći i to zato što je dvojici policajaca pozlilo.

- Oni su preventivno pregledani i pušteni kućama - rekla je glasnogovornica Antonela Lolić. Kod njih nije riječ o trovanju.

Osim hvarskih i splitskih policajaca, na mjestu očevida se nalaze i njihove talijanske kolege koji nadgledaju svaki korak istrage, a upravo su na brod pristigli i vatrogasci. (pm)

Komentari (65)
  • Policajci isli na uvid bez opreme, ako se sumnja na otrovni plin,onda adekvatnih maski....

    14. 8. 2019,   14:34
  • Uzrok kvar na klimatizacijskom uredjaju?? Jedino ak im je na glavu opal..u njemu ima manje plina nego kaj moja zakonita hiti za vrijeme dnevnika u jednom ispaljenju

    14. 8. 2019,   14:22
  • Uzevši u obzir dosadapnja iskustva sa "institucijama pravne države koje (ne)rade svoj posao" nadam se da je svrha istražnih radnji koje se još uvjek provode, utvrđivanje činjeničnog stanja o tome što se točno i zašto se dogodilo, sa temeljnim ciljem da se nešto takvo nikad više ne dogodi i kazne odgovorni, a ne kao i dosad, da se; a) prave činjenice zataškaju b) da se nadje neki smješni uzrok po kojem niko nije kriv (eruptivni požar na Kornatima, sinkopa,,,,,,,,,), ili c) da se procjeni tko je od potencijalnih krivaca financijski i po vezama u državnoj upravi i politici slabiji da se njega javnosti servira kao krivca za ovo............Pokoj vječni umrlom, a svim ozljeđenima, naroćito djeci želim čim brže ozdravljenje i oporavak.

    14. 8. 2019,   14:07