Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Policajci: Trčali smo na 9. kat i spasili život gospođi Katarini

None Foto: Željko Hladika/24sata 3

KRIV OPUŠAK: Vatra je planula na balkonu njezina stana u neboderu u centru Virovitice. Opušak i pepeo cigarete zapalili su novinski papir u košu za smeće...

Kad smo došli do vrata stana na 9. katu, ispod njih je sukljao gusti dim. Od šefa smo tražili dozvolu da provalimo jer su stanari bili u životnoj opasnosti i nitko nam nije odgovarao na pozive. Kolega je razvalio vrata i tad smo čuli povike iz sobe.

Ispričali su to virovitički policajci Nikola Cicvarić (27) i Josip Jurković (36), koji su u četvrtak prošlog tjedna spasili život Katarini Ivačko (65). Vatra je planula na balkonu njezina stana u neboderu u centru Virovitice. Opušak i pepeo cigarete zapalili su novinski papir u košu za smeće. Vatra se razbuktala, pa zapalila dio stiropora fasade i plastičnu stolariju.

Od topline je puklo staklo i vatra se probila s balkona u kuhinju. Desetak minuta ranije u sobu pored legla je spavati gospođa Katarina. Uhvatio ju je prvi san i nije primijetila dim. No njega je spazio konobar Alen Šantić, koji je nakon odrađene smjene krenuo kući.


- Izlazio sam s parkinga i vidio plamen na vrhu zgrade. Krenuo sam zvati vatrogasce, kad mi je u susret došao policajac s kombijem - govori Alen. Policajac Mario Ripli to je odmah dojavio u postaju te rekao da pošalju vatrogasce i pojačanje. Njegov poziv su među prvima čuli Nikola i Josip te su odmah odjurili do zgrade.

Foto: Željko Hladika/24sata; Privatni album Alen se vraćao s posla i ugledao buktinju

- Ulazna vrata su bila zaključana. Nasreću, netko od stanara je bio budan pa nam je otvorio. Otrčali smo stepenicama na deveti kat i na kraju izvukli gospođu - kaže policajac Josip. Gospođu Katarinu su probudili u zadnji tren. Bila je u spavaćici i nije joj bilo jasno što se zbiva.

- Čula sam snažan udarac i dečki su me izvukli. Nasreću, dobro sam i nisam ozlijeđena - kaže Katarina. Vatru su ugasili vatrogasci iz JVP-a Virovitica.

Foto: Željko Hladika/24sata; Privatni album

Komentari (38)
  • Bravo dečki.

    7. 4. 2017,   20:59
  • Svaka čast, momci!

    7. 4. 2017,   20:52
  • a još mu kolega napomenuo da lift radi , he

    7. 4. 2017,   21:29