Obavijesti

News

Komentari 38

Policajci: Trčali smo na 9. kat i spasili život gospođi Katarini

Policajci: Trčali smo na 9. kat i spasili život gospođi Katarini
3

KRIV OPUŠAK: Vatra je planula na balkonu njezina stana u neboderu u centru Virovitice. Opušak i pepeo cigarete zapalili su novinski papir u košu za smeće...

VIDEO

Kad smo došli do vrata stana na 9. katu, ispod njih je sukljao gusti dim. Od šefa smo tražili dozvolu da provalimo jer su stanari bili u životnoj opasnosti i nitko nam nije odgovarao na pozive. Kolega je razvalio vrata i tad smo čuli povike iz sobe.

Ispričali su to virovitički policajci Nikola Cicvarić (27) i Josip Jurković (36), koji su u četvrtak prošlog tjedna spasili život Katarini Ivačko (65). Vatra je planula na balkonu njezina stana u neboderu u centru Virovitice. Opušak i pepeo cigarete zapalili su novinski papir u košu za smeće. Vatra se razbuktala, pa zapalila dio stiropora fasade i plastičnu stolariju.

Od topline je puklo staklo i vatra se probila s balkona u kuhinju. Desetak minuta ranije u sobu pored legla je spavati gospođa Katarina. Uhvatio ju je prvi san i nije primijetila dim. No njega je spazio konobar Alen Šantić, koji je nakon odrađene smjene krenuo kući.


- Izlazio sam s parkinga i vidio plamen na vrhu zgrade. Krenuo sam zvati vatrogasce, kad mi je u susret došao policajac s kombijem - govori Alen. Policajac Mario Ripli to je odmah dojavio u postaju te rekao da pošalju vatrogasce i pojačanje. Njegov poziv su među prvima čuli Nikola i Josip te su odmah odjurili do zgrade.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Alen se vraćao s posla i ugledao buktinju

- Ulazna vrata su bila zaključana. Nasreću, netko od stanara je bio budan pa nam je otvorio. Otrčali smo stepenicama na deveti kat i na kraju izvukli gospođu - kaže policajac Josip. Gospođu Katarinu su probudili u zadnji tren. Bila je u spavaćici i nije joj bilo jasno što se zbiva.

- Čula sam snažan udarac i dečki su me izvukli. Nasreću, dobro sam i nisam ozlijeđena - kaže Katarina. Vatru su ugasili vatrogasci iz JVP-a Virovitica.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji