Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Policajci u Splitu su uhitili maloljetnika: Pljačkao turiste

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, uz kaznenu prijavu podnesenu nadležnom Državnom odvjetništvu, zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela, doveden je pritvorskom nadzorniku

Policijski  službenici II. Policijske postaje u Splitu dovršili su kriminalističko istraživanje nad maloljetnikom, kojeg se sumnjiči da je od 24. srpnja do 22. kolovoza na području Splita počinio devet razbojništva na štetu više stranih osoba, od kojih pet u pokušaju.  

Preciznije, policija osnovano sumnja da je 24. srpnja u Duvanjskoj ulici, prijeteći nožem opljačkao dvojicu državljana Nizozemske, a isti model primijenio je i 17. kolovoza u Omiškoj ulici, kada je nožem zaprijetio njemačkom državljaninu i otuđio mu novac. Dva razbojništva je počinio prijeteći stranim državljanima drvenim predmetom, i to 21. kolovoza u ulici Matice Hrvatske, kada je opljačkao državljanku Kanade, te 22. kolovoza u ulici Domovinskog rata, kada je orobio dvojicu državljana Poljske. Ukupna materijalna šteta iznosi oko 3500 kuna.

Nadalje, 27. srpnja kazneno djelo razbojništva ostalo je u pokušaju, kada je zatražio novac od državljanina Italije i državljanke Bjelorusije, pri čemu je udario i lakše ozlijedio Talijana.

Sumnja se da je razbojništva pokušao počiniti u još četiri navrata, pri čemu je u tri navrata oštećenima prijetio nožem, dok je u posljednjem slučaju oštećenog udario drvenim predmetom. Uz prijetnju nožem je pokušao počiniti razbojništvo 30. srpnja u Bregovitoj ulici na štetu državljanina SAD-a i u Žrnovničkoj ulici na štetu dvoje norveških državljana, te 31. srpnja u Tostojevoj ulici, na štetu dvoje državljana Nizozemske, dok je 22. kolovoza u Kvaternikovoj ulici tražio novac od državljanina Vijetnama, kojeg je tom prilikom napao drvenim predmetom i lakše ozlijedio.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, uz kaznenu prijavu podnesenu nadležnom Državnom odvjetništvu, zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela, doveden je pritvorskom nadzorniku.

Komentari (1)
  • split i dalje na vrhu tabele...ajmo zadarrrrrrrrrr

    23. 8. 2019,   17:29