Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Policija ipak neće Sanaderova punca dovesti na sud u Zagreb

None Foto: Željko Lukunić/Pixsell 4

Afera Fimi medija: Sud je dobio novu liječničku dokumentaciju iz koje je vidljivo da je zdravlje Ive Šarića (83) ozbiljno narušeno. Trebao je svjedočiti o porijeklu imovine

Punca Ive Sanadera Ivu Šarića (83) policija neće u ponedjeljak iz Splita dovesti u zagrebački Županijski sud gdje je trebao svjedočiti u aferi 'Fimi medija'. Njegova punomoćenica dostavila je sutkinji Ivani Čalić novu liječničku dokumentaciju iz koje je vidljivo da mu je zdravlje ozbiljno narušeno

Šarić, koji je vlasnik dvije trećine vile u Kozarčevoj u Zagrebu, šuma i pašnjaka na Braču, vikendice u Krapju pokraj Jasenovca te bankovnih računa u Austriji, trebao je svjedočiti o podrijetlu imovine. 

Na Šarića glasi većina od 24 milijuna  vrijedne imovine

Njegova je imovina, naime, blokirana, jer je USKOK predložio da se Sanaderu te njegovoj užoj i široj obitelji oduzme imovina za koju ne mogu dokazati da su je zakonito stekli. Prema računicu USKOK-a riječ je o 24 milijuna kuna, a veliki dio te imovine glasi na Šarića.

Šarić je trebao svjedočiti ovog ponedjeljka, no punomoćenica je dala dokumentaciju iz 2009. i potvrdu liječnika iz Zagreba, koji Šarića nije niti pregledao. Sutkinja je to nazvala lakrdijom i naložila da joj se dostavi nova liječnička dokumentacija. 

Mogu ga ispitati putem videolinka, ili čak u njegovom stanu 

Ako Šarić nije u stanju doći u Zagreb i svjedočiti, postoji i mogućnost da ga ispitaju zamolbenim putem. Znači da dođe u Županijski sud u Splitu i tamo svjedoči, da ga se ispita putem videolinka ili čak da ga sutkinja ispita u njegovu stanu, ako se ne može kretati.

Hoće li se Mirjana Sanader pojaviti ili će dobiti još jednu kaznu?

U ponedjeljak će se na sudu u aferi 'Fimi medija' pojaviti samo Mirjana Sanader. Ona se prošli tjedan nije pojavila na suđenju na koje je bila pozvana kako bi svjedočila o podrijetlu njegove imovine. Sutkinja Ivana Čalić odredila joj je da Mirjana Sanader mora platiti 5.000 kuna paušalnih troškova zbog odgode rasprave.

Komentari (75)
  • Sve je prebacio na punca. I MAX-tv mu je bio na punca glasio.

    29. 11. 2013,   14:24
  • Ma punac je stari biznismen....a šta bi tek bilo da je naučio pisat....hahaha

    29. 11. 2013,   14:31
  • Za te i takve,suđenje bi najduže trebalo trajati mjesec dana.

    29. 11. 2013,   15:12