Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Policija ispitala Bunjca zbog prijetnji smrću saborskoj straži

None Foto: screenshot/HRT

Pred istražitelje je došao u pratnji svojeg odvjetnika, Ljube Pavasovića Viskovića. Izbjegao je televizijske kamere i stigao na ispitivanje nakon što mu je uručen poziv

Nakon incidenta u Saboru prije tjedan dana, kada se Branimir Bunjac (Živi zid) počeo naguravati sa saborskom stražom i prijetio smrću, policija je u petak zastupnika Živog zida ispitala u policiji, javlja Dnevnik NoveTV.

Pred istražitelje je došao u pratnji svojeg odvjetnika, Ljube Pavasovića Viskovića. Izbjegao je televizijske kamere i stigao na ispitivanje nakon što mu je uručen poziv. S istražiteljima se zadržao pola sata i iznio je svoju verziju priče. 

VIDEO: LUDILO U SABORU Pernara izbacili, Bunjac prijetio smrću straži: 'Nećeš živ izaći'

Nakon sukoba, Bunjac je na Facebooku napisao da je straža nasrnula na njega i da da su mu oteli mobitel iz ruke dok je snimao kako odvode njegovog kolegu iz stranke Ivana Pernara. I nakon toga se tvrdio da je žrtva i nije se javno spričao, ali je priznao i da je malo pretjerao. 

Šef stranke Ivan Vilibor Sinčić je suzdržan oko cijelog slučaja. Bunjčev stranački šef, nakon svega, o ovoj temi i dalje je suzdržan. Na pitanje hoće li Bunjac snositi kakve posljedice u stranci, odgovara kako će više detalja moći reći kad završi proces, piše Dnevnik NoveTV. 

PRIJETIO SABORSKOJ STRAŽI Bunjac o incidentu: Bilo je to u afektu, žao mi je zbog tih riječi

Za njegovo ponašanje donekle je razumijevanja imao Nikola Grmoja (MOST). 

- Rečeno je u afektu, dosta nas shvaća mobitel kao nešto što je s nama sraslo. Ne čini mi se kao čovjek koji bi te svoje prijetnje realizirao, ali nije smio sebi dopustiti to, niti smije ijedan zastupnik. Trebao se ispričati, ali vjerojatno zbog svojih birača ne želi učiniti - kazao je. 

Komentari (66)
  • A što je sa nepotrebnom saborskom stražom , njih neće ispitivati zbog prekomjerne upotrebe sile i nasrtaja na zastupnika Bunjca koji nije ni bio osoba prema kojoj su stražari smjeli uredovati. Što nisu oteli mobitel akademiku Sreineru(čuvaru groba, bez pokojnika)

    12. 4. 2019,   22:05
  • Koja jeftina "novinarska" dramatika... da "prijetnja smrću" jbt... što, nagurao mu je pištolj u usta, stavio nož pod grlo? Bunjac baš po svemu vuče na kakovog prekaljenog, jelte, ubojicu...

    12. 4. 2019,   21:47
  • Bunjac je daleko najbolje što Živi Zid ima za ponuditi...Šteta što se dao isprovocirati...

    13. 4. 2019,   04:18