Obavijesti

News

Komentari 62

Policija ispitala Rizvanovića: 'Dao je dvosmislene odgovore'

Policija ispitala Rizvanovića: 'Dao je dvosmislene odgovore'
16

Napadač, koji pokazuje simptome psihoze i koji ranije nije bio u stanju odgovarati na pitanja policije, bio je dvosmislen u izjavama. Pritvoren je u nedjelju navečer

VIDEO

Alen Rizvanović (26), koji je u subotu ubio tri i ozlijedio 36 prolaznika zaletjevši se autom u pješačku zonu u centru Graza, u nedjelju poslijepodne je ispitan.

Napadač, koji pokazuje simptome psihoze i koji ranije nije bio u stanju odgovarati na pitanja policije, bio je dvosmislen u svojim izjavama.

Policija je odmah odbacila mogućnost terorističkog čina i priopćila da je ubilački pohod izvela "mentalno poremećena osoba".

POGLEDAJTE VIDEO:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

24sata 00:39

Rizvanović je pritvoren u nedjelju navečer i danas bi trebao biti izveden pred suca istrage, izjavio je glasnogovornik tužilaštva u Grazu. Tijekom današnjeg dana ili najkasnije sutra, tužilaštvo će donijeti odluku o tome hoće li Rizvanović u privremeni zatvor ili na psihijatrijsko liječenje.


Twitter

Podsjetimo, Rizvanović se u subotu vozeći 100 km/h zaletio u grupu prolaznika. Neki očevici tvrde da se smijao dok je sjedio za volanom i gazio nedužne ljude pred sobom. Potom je izašao iz vozila i napao nožem prolaznike . Napadač se predao policiji i odmah je uhićen.

Ubio je četverogodišnjeg dječaka, 25- godišnju ženu te Adisa Dolića (28) iz Velike Kladuše.  Iako se u početku baratalo s brojkom od 34 ozlijeđena, nakon nesreće su još dva ozlijeđena prolaznika došla u bolnicu. Među ozlijeđenima je i Adisova supruga koja se nalazi u komi.

kleinezeitung.at

U trenutku nesreće muškarac nije bio pod utjecajem alkohola ili droga . Rizvanović, porijeklom iz Bihaća, došao je s obitelji u Austriju kad je imao četiri godine. Ima austrijsko državljanstvo, no kako piše N1, još posjeduje važeću BiH putovnicu. Po zanimaju je profesionalni vozač, oženjen i otac dvoje djece .

Njemački tabloid Bild piše kako je raspad braka najvjerojatnije bio okidač za masakr. Navodno je Alenova supruga nedavno zatražila razvod jer više nije mogla podnijeti njegovo nasilničko ponašanje . Prema podacima austrijske policije, ona je nekoliko dana prije zločina napustila Austriju i s djecom otišla u BiH. Prije toga ga je prijavila zbog nasilja i izbacila iz kuće, a sad mu je u međuvremenu izdana zabrana prilaska njoj i djeci.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...
POTVRDILI VJEŠTACI

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...

U vještačenju su na tijelu utvrdili brojne ozljede, zbog čega su vještaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti