Obavijesti

News

Komentari 4

Policija istražuje prijave o zloporabama u Aluminiju

Policija istražuje prijave o zloporabama u Aluminiju
1

Mostarski Aluminij prestao je s radom početkom srpnja nakon što je isključen s naponske mreže jer su gubici dosegnuli 200 milijuna eura, a uprava više nije bila u stanju platiti nabavku novih količina sirovina

VIDEO

Službenici Financijske policije Federacije Bosne i Hercegovine započeli su u srijedu provjeru navoda o zloporabama u mostarskom Aluminiju, koji je u srpnju prestao s radom zbog dugovanja koja su premašila 200 milijuna eura. 

Po nalogu županijskog, Hercegovačko-neretvanskog tužiteljstva (HNŽ) provjeravat će se prijave koje su uputili predstavnici radnika, sindikata, kao i ranijih predmeta na kojima je radila Financijska policija. 
"Pojedini predmeti su u ovom tužiteljstvu formirani na temelju prijava uposlenih radnika, članova Sindikata, a neki su formirani i na temelju izvještaja Financijske policije FBiH i Udruge malih dioničara. Među prijavljenima se uglavnom nalaze članovi prijašnjih i sadašnjih uprava i nadzornih odbora društva Aluminij d.d. Mostar", navelo je Tužiteljstvo HNŽ-a. 

Poduzetnik i vlasnik Hapoela zainteresiran je za Aluminij?
Poduzetnik i vlasnik Hapoela zainteresiran je za Aluminij?


Županijsko tužiteljstvo zatražilo je provjere poslovanja posljednjih šest uprava u posrnulom mostarskom gigantu Aluminiju, s posebnim naglaskom na provjeru velikih ugovora koji su potpisivani za prodaju metala, kupovinu električne energije i sirovina. "Naloženo je da se nadzorom posebno utvrde i provjere poslovi oko nabavke električne energije kao energenta, te nabavke svih ostalih sirovina i materijala neophodnih za proces proizvodnje", navodi se u dopisu Hercegovačko-neretvanskog županijskog Tužiteljstva. 
Županijsko, hercegovačko-neretvansko tužiteljstvo je navelo kako je u nedavno otvorenoj istrazi saslušalo određeni broj svjedoka i osumnjičenih. Upućeni su pozivi svim dosadašnjim direktorima društva koji do sada nisu saslušavani u tužiteljstvu od Ive Bradvice, Željka Kordića, Nikice Ljubića, Ružice Udovičić, Marija Gadžića do aktualnog Dražena Pandže, kao i Nadzornih odbora. 
U međuvremenu Tužiteljstvu HNŽ-a je dostavljena jedna nova kaznena prijava pristigla od Udruge malih dioničara Aluminija d.d. Mostar. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Mostarski Aluminij prestao je s radom početkom srpnja nakon što je isključen s naponske mreže jer su gubici dosegnuli 200 milijuna eura, a uprava više nije bila u stanju platiti nabavku novih količina električne energije i sirovina. 
Sunovrat mostarske kompanije povezan je s visokom, nekonkurentnom cijenom električne energije i lošim poslovnim ugovorima. 
Većinski vlasnik mostarskog Aluminija je Vlada Federacije BiH s udjelom od 44 %, toliko imaju i mali dioničari radnici, dok je vlada RH suvlasnik 12 posto dionica.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi:  'Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto'
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi: 'Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto'

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...
Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu