Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Policija iznosi građane koji ne daju da se u zgradu usele Romi

None Foto: N1

Revoltirani građani su okružili zgradu i ne puštaju nikoga u stanove. Tvrde da još uvijek nije riješen prijenos vlasništva i da stanovi nisu u vlasništvu grada, već u vlasništvu privatnih osoba

>>> Zadnje informacije...

15.48 - Policijska uprava zagrebačka (PUZ) Hini je potvrdila kako je interventna policija privela 10 građana jer su drugima onemogućili pristup stanovima koje su dobili na korištenje, a ulazak u stanove nisu dozvolili niti nadležnim osobama iz ureda Grada Zagreba. Policijsko postupanje još traje. Djelatnici Hitne pomoći rekli su Hini da su tijekom prosvjeda pregledali tri osobe, dok je jednoj pozlilo te je odvezena u bolnicu.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je unatoč protivljenju stanovnika Petruševca odlučio ondje useliti 29 obitelji, u zgradu koja nije legalizirana i građena za stanovanje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Drama u Novom Petruševcu: Policija iznosila gradjane koji su prosvjedovali protiv useljavanja romskih obitelji Reporter: Helena Tkalčević

Posted by 24sata on Thursday, June 27, 2019

Foto: Helena Tkalčević/24sata

Revoltirani građani su okružili zgradu i ne puštaju nikoga u stanove. Tvrde da još uvijek nije riješen prijenos vlasništva i da stanovi nisu u vlasništvu grada, već u vlasništvu privatnih osoba, javlja N1.

Na teren je izašla i policija koja je počela privoditi prosvjednike, neke i iznoseći, a Hitna pomoć morala je nekoliko puta intervenirati.

>>> Uskoro više...

Tisuću Čakovčana okupilo se na prosvjedu "Želim normalan život" O PROBLEMIMA U MEĐIMURJU 'Ovo nije napad na Rome, već apel da sustav radi svoj posao'

Podsjetimo, početkom lipnja zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića dočekali su prosvjednici s Petruševca koji su, s transparentima i zvižducima, tražili da se na Petruševcu napravi Tehnološki park, umjesto da se, kako je to najavio Bandić, tamo presele socijalno ugrožene romske obitelji.

Tema: Hrvatska

Komentari (266)
  • Pa normalni ljudi. Svi ovi članci u kojima vi niste naveli da su Romi: Izboli nožem, zgazuili trudnicu autom, opljačkali, zlostavljali, su samo šala? Kad njih netko krivo pogleda "Jadni Romi". Jel normalno da si šesta generacija i da ne znaš hrvatski? Tko je tu lud?

    27. 6. 2019,   12:40
  • Ko nije rome imao za susjede nezna što su muke, što je patnja, što su neljudski, nehumani i nehigijenski uslovi života u 21.stoljeću. Podržavam građane koji prosvjeduju.

    27. 6. 2019,   12:46
  • Zašto stanove ne iznajmljuju radnicima koji su godinama zaposleni na određeno vrijeme i plaćaju skupu najamninu?

    27. 6. 2019,   12:43