Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Policija je objavila video: Evo kako su priveli ženu u Osijeku

None Foto: Screenshot 9

U srijedu nešto poslije 11 sati u Ulici Hrvatske Republike, u samom središtu Osijeka, policajac krupnije građe srušio je ženu srednje dobi na beton i vezao je

U srijedu nešto poslije 11 sati u Ulici Hrvatske Republike, u samom središtu Osijeka, policajac krupnije građe srušio je ženu srednje dobi na beton i vezao je lisicama.

POGLEDAJTE VIDEO:

Nedugo nakon što je vijest o događaju izašla u medije, PU osječko baranjska objavila je snimku cijelog događaja te se oglasila priopćenjem. U njemu se navodi kako je prometni policajac uočio pješakinju koja je prelazila zebru dok je na semaforu bilo upaljeno crveno svjetlo. Kako bi utvrdio identitet žene koja je počinila prekršaj, policajac joj je prišao i zatražio osobnu iskaznicu što je ona, kako navode u policiji,  ignorirala i nastavila hodati nogostupom.

Policajac je krenuo za njom, uključio kameru i upozorio ju da se cijeli postupak snima te joj izdao naredbu da se zaustavi, na što se oglušila. Nakon izrečene naredbe, policajac je uporabio tjelesnu snagu kako bi onemogućio njeno daljnje kretanje, stoji u nastavku priopćenja.

Žena je uz glasno negodovanje nastavila pružati otpor, pokušavajući se osloboditi iz ruku policajaca koji ju je uhvatio. Na mjesto događaja je ubrzo stigao i drugi policajac te su na njoj uporabili silu i vezali je lisicama. Potom su je priveli radi utvrđivanja identiteta. Navode da se radi o 66-godišnjoj hrvatskoj državljanki.

Ženu je u policijskoj postaji pregledalo osoblje Hitne pomoći te je utvrdilo da nije zadobila ozljede.

Bit će joj uručen obavezni prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te Zakona o osobnoj iskaznici.

Snimku navedenog događaja zatražilo je Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku na pregled te je nakon pregledala konstatiralo da policijski službenici nisu protupravno postupali.Nakon analize opisanog događaja načelnik policijske uprave uporabu sredstava prisile ocijenio je opravdanom i zakonitom temeljem Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, stoji u zaključku priopćenja.

 
Komentari (1636)
  • Možemo mi mislit kaj hoćemo ali policajac je ovaj puta u pravu 100%.Je da izgleda beadsto kak se privodi žena od 66 godina,ali sama si je kriva.

    17. 12. 2015,   14:44
  • Jednostavno se ponasajte civilizirano i nikome se ovo nece dogodit, dok budete glumili balkanske kauboje tako vam i treba biti. Zar je tako tesko biti normalan gradjanin i postovat zakone ove drzave?

    17. 12. 2015,   14:47
  • vidim da je starija zena, jeste tako gospodjo i u bivsoj jugi "milicajcu" znali odbrusit: ostavi me na miru i nastavili hodati nakon sto je trazio da stanete?!? e dobila bi gospodjo penderkom preko zuba... (kao sto sam i sam znao dobit) ne volim muriju ali u ovom slucaju puna podrska policajcu!!

    17. 12. 2015,   14:54