Obavijesti

News

Komentari 1634

Policija je objavila video: Evo kako su priveli ženu u Osijeku

Policija je objavila video: Evo kako su priveli ženu u Osijeku
9

U srijedu nešto poslije 11 sati u Ulici Hrvatske Republike, u samom središtu Osijeka, policajac krupnije građe srušio je ženu srednje dobi na beton i vezao je

VIDEO

U srijedu nešto poslije 11 sati u Ulici Hrvatske Republike, u samom središtu Osijeka, policajac krupnije građe srušio je ženu srednje dobi na beton i vezao je lisicama.

POGLEDAJTE VIDEO:

Nedugo nakon što je vijest o događaju izašla u medije, PU osječko baranjska objavila je snimku cijelog događaja te se oglasila priopćenjem. U njemu se navodi kako je prometni policajac uočio pješakinju koja je prelazila zebru dok je na semaforu bilo upaljeno crveno svjetlo. Kako bi utvrdio identitet žene koja je počinila prekršaj, policajac joj je prišao i zatražio osobnu iskaznicu što je ona, kako navode u policiji,  ignorirala i nastavila hodati nogostupom.

Policajac je krenuo za njom, uključio kameru i upozorio ju da se cijeli postupak snima te joj izdao naredbu da se zaustavi, na što se oglušila. Nakon izrečene naredbe, policajac je uporabio tjelesnu snagu kako bi onemogućio njeno daljnje kretanje, stoji u nastavku priopćenja.

Žena je uz glasno negodovanje nastavila pružati otpor, pokušavajući se osloboditi iz ruku policajaca koji ju je uhvatio. Na mjesto događaja je ubrzo stigao i drugi policajac te su na njoj uporabili silu i vezali je lisicama. Potom su je priveli radi utvrđivanja identiteta. Navode da se radi o 66-godišnjoj hrvatskoj državljanki.

Ženu je u policijskoj postaji pregledalo osoblje Hitne pomoći te je utvrdilo da nije zadobila ozljede.

Bit će joj uručen obavezni prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te Zakona o osobnoj iskaznici.

Snimku navedenog događaja zatražilo je Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku na pregled te je nakon pregledala konstatiralo da policijski službenici nisu protupravno postupali.Nakon analize opisanog događaja načelnik policijske uprave uporabu sredstava prisile ocijenio je opravdanom i zakonitom temeljem Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, stoji u zaključku priopćenja.

 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1634
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"