Obavijesti

News

Komentari 7

Policija je palicama rastjerala prosvjednike u Hong Kongu

Policija je palicama rastjerala prosvjednike  u Hong Kongu
1

Prosvjedi su bili bitno manje nasilni nego prethodnih tjedana kada su protuvladini prosvjednici napali parlament i Ured za vezu s Kinom, simbol kineske vladavine, razbijali postaje metroa i palili vatre na ulicama

VIDEO

- Moramo i dalje izlaziti kako bismo poručili vladi da odgovori na naših pet zahtjeva, ili će misliti da pristajemo na povlačenje (zakona o izručenju) - rekla je prosvjednica Mandy (26).

Protuvladine prosvjede izazvao je taj sada povučeni prijedlog zakona i zabrinutost da Peking potkopava građanske slobode, ali mnogi mladi također su ljuti zbog pretjerano visokih troškova života i nezaposlenosti.

An anti-government protester argues with a riot police officer near Amoy Plaza shopping mall in Kowloon Bay, Hong Kong

Ostala četiri zahtjeva su da se više ne koristi riječ "neredi" za prosvjedne skupove, oslobađanje svih prosvjednika, neovisna istraga o policijskom nasilju i pravo stanovnika Hong Konga da biraju svoje vođe.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prijedlog zakona o izručenju omogućio bi da se ljude izručuje u matičnu Kinu radi suđenja na sudovima koje kontrolora Komunistička partija, unatoč tome što Hong Kong ima vlastiti pravosudni sustav.

A Pro-China demonstrator stands in front a Chinese national flag during an argument with anti-government protesters at Amoy Plaza shopping mall in Kowloon Bay, Hong Kong

Hong Kong je vraćen Kini 1997. po formuli "jedna zemlja, dva sustava" koja jamči slobode koje nemaju građani matične Kine.

Kina tvrdi da je Hong Kong sada njezino unutarnje pitanje, da poštuje načelo "jedna zemlja, dva sustava" i niječe da se miješa u njegova unutarnja pitanja.

Prosvjedi u Hong Kongu: Zovu Trumpa da im 'oslobodi' grad
Prosvjedi u Hong Kongu: Zovu Trumpa da im 'oslobodi' grad

Kina želi ugušiti prosvjede prije obilježavanja 70. godišnjice utemeljenja Narodne Republike Kine 1. listopada. Optužuje strane sile, posebice SAD i Britaniju, da potiču prosvjede.

Prosvjedi su bili bitno manje nasilni nego prethodnih tjedana kada su protuvladini prosvjednici napali parlament i Ured za vezu s Kinom, simbol kineske vladavine, razbijali postaje metroa i palili vatre na ulicama. Policija je tada reagirala suzavcima, gumenim mecima i vodenim topovima.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:31
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...
POTVRDILI VJEŠTACI

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...

U vještačenju su na tijelu utvrdili brojne ozljede, zbog čega su vještaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti