Obavijesti

News

Komentari 143

Pretresli su kuću Dominićevih: Policija iznijela vreće dokaza

Pretresli su kuću Dominićevih: Policija iznijela vreće dokaza
12

Smiljanu Srnec terete da je sestru Jasminu Dominić (23) usmrtila u ljeto 2000. zadavši joj dva ili više snažnih udaraca tvrdim predmetom po glavi. Smiljana je u pritvoru

VIDEO

U petak ujutro policija je započela pretragu kuće ubijene Jasmine Dominić u Palovcu. Nekoliko policajaca u civilu i nekoliko njih u policijskim prslucima bilo je unutra. Izuzeti su neki dokaznim materijali koje su policajci iz kuće iznosili u vrećama. 

U kući se su bili kći okrivljene Smiljane Srnec, te zet, a pojavio se i Smiljanin suprug. Zajedno s njima u kući je i odvjetnik koji je Smiljani dodijeljen po službenoj dužnosti, a koji će je zastupati u postupku za ubojstvo sestre Jasmine.

Pretres kuće završio je oko 11 sati. Odvjetnik Smiljane Srnec Krešimir Kovačić rekao je da nema komentara.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Komentara nije imao ni ujak Drago kojeg su novinari pitlai što je mislio kada je rekao da zna istinu i spreman ju je otkriti. Samo je odmahnuo rukom i rekao 'Ništa, žao mi je!'.

- Molim vas za razumijevanje, ponašam se kako su mi rekli u policiji - rekao je.

Ovo je drugi pretres ove kuće. Prvi je bio u subotu kada su tijelo pronašli u zamrzivaču. Kako doznajemo, policija traži oružje kojim je ubijena Jasmina Dominić jer imala je ozljede na glavi koje su nastale uslijed više udaraca tupim predmetom. 

Podsjetimo, Smiljanu Srnec terete da je sestru Jasminu Dominić (23) usmrtila u ljeto 2000. zadavši joj dva ili više snažnih udaraca tvrdim predmetom po glavi. Tijelo je potom spremila u škrinju, a ono je sasvim slučajno pronađeno sada, 19 godina kasnije. Smiljani Srnec je određeno mjesec dana pritvora. 

Otac je nestanak prijavio 2000., ali nisu mu vjerovali

Martin Dominić, otac ubijene Jasmine, prijavio je njezin nestanak policiji još 2000. godine, ali nisu ga shvatili ozbiljno, javlja Jutarnji.

Dominić je policajcu ispričao kako Jasmine nema, zabrinut je što mu je s kćeri. Govori mu kako u obiteljskoj kući u Novoj ulici 29 u Palovcu žive dvije kćeri - Smiljana i Jasmina, koja studira politologiju u Zagrebu i dolazi kući uglavnom vikendom i tijekom praznika. Policajcu priča kako on kao klesar radi na terenu u Sloveniji, a supruga je na privremenom radu u Njemačkoj. Smiljana mu, pak, govori kako se redovito čuje s Jasminom, ali spominje i da je, navodno, otišla u Pariz, odakle se javlja, da je našla dečka Japanca, da je, navodno, otišla na kruzer. 

Ukleti 4.b: Jasmina i Jagoda išle su u isti razred. Ubijene su
Ukleti 4.b: Jasmina i Jagoda išle su u isti razred. Ubijene su

Policajac je sve zapisao, prenio svom nadređenom, ovaj je to prokomentirao sa svojim kolegama i zaključili su da ništa ne upućuje na to da je Jasmina nestala. O posjetu Martina Dominića PU međimurskoj nema pisanog traga - činjenica da je otac došao zbog sumnje da mu je kći nestala, nije uvedena ni u dnevnik događaja, doznao je Jutarnji.

Podsjetimo, Jasminin nestanak službeno je prijavljen tek 2005. godine, kad je majka otišla na policiju. Njezino tijelo pronašli su u zamrzivaču ispod stepenica obiteljske kuće u kojoj živi njezina sestra Smiljana Srnec (45) s obitelji.

Stari zakon, blaža kazna: Tek 5 godina zatvora prijeti ubojici
Stari zakon, blaža kazna: Tek 5 godina zatvora prijeti ubojici

Kako dalje piše Jutarnji, zbog svega vlada nelagoda među međimurskim policajcima jer je pet godina izgubljeno nepovratno od prve prijave nestanka do prijave koja je formalizirana 16. kolovoza 2005. godine.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:15

Pratite, čitajte i gledajte, iz minute u minutu, sve o zločinu koji je zaledio Hrvatsku: Ispovijesti, šokantna svjedočanstva, detalji iz istrage, javljanja uživo i video-specijali iz međimurskog sela zavijenoga u crno na www.24sata.hr i facebook.com/24sata.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 143
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1