Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Uhitili načelnika u Ministarstvu graditeljstva i još nekoliko ljudi

None Foto: Marin Tironi/Pixsell, Duško Jaramaz/Pixsell

Ne znamo o čemu je riječ. Bienenfeld je naš dugogodišnji djelatnik, prošao je sve ministre. Iščekujemo nove informacije, kažu u Ministarstvu graditeljstva

U antikorupcijskoj akciji koja se, po neslužbenim informacijama, provodi na zagrebačkom i splitskom području policija je u utorak poslijepodne ušla u Ministarstvo graditeljstva i pretražila ured načelnika sektora za pravne poslove Josipa Bienenfelda. On je, kako neslužbeno doznajemo u Ministarstvu, uhićen jučer. 

Djelatnici USKOK-a jutros su, kako su nam potvrdili u Ministarstvu, stigli i tražili dokumentaciju koju su im službenici ustupili:

- Ne znamo o čemu je riječ. Bienenfeld je naš dugogodišnji djelatnik, prošao je sve ministre. Iščekujemo nove informacije, kažu u Ministarstvu. 

Kako piše Jutarnji list, uhićenog se navodno tereti za primanje mita od nekoliko privatnih osoba s područja Dalmacije.

U akciji je navodno uhićeno četvero ljudi, ali samo je jedan djelatnik Ministarstva graditeljstva.

Tajnik u Ministarstvu Željko Uhlir za RTL je izjavio:

- Nemamo previše saznanja zato što se istraga provodi. Ne znamo niti za što se tereti našeg službenika, nego samo da su bili predstavnici organa istrage kod nas. Tražili su pristup njegovim prostorijama i ništa više od toga stvarno ne znamo. Ne mogu vam reći koju dokumentaciju su tražili. Bio je jedan od naših kolega kao svjedok u slučaju pregleda prostorije i ništa osim toga ne znamo. Niti što su tražili, niti zbog čega su došli, u kojem statusu je on, ništa ne znamo.

Komentari (99)
  • Zato ja kao idiot već na sedam natječaja naivno vjerujem kako ću dobiti posao u zagrebačkim bolnicama,dođem na razgovor s dvije molbe i čim sam sjeo članica komisije kaže,dajte novu molbu,ja pitam pa zašto primate 97 ljudi,a ona će -Ma nije sve kako piše baš.Korupcija i mito su u hrvatskoj dosegli neslućene razmjere,pa nismo mi slučajno vodeći u EU po mitu i korupciji.

    16. 4. 2019,   20:04
  • Mito nije u uredima Ministarstva, mito je na sigurnom 😀

    16. 4. 2019,   19:55
  • kako se pred izbore puno ljudi uhičuje..... svaki tjedan netko takav, šušur sa uhičenjima nekakvim i norma je ispunjena za još jedan mandat

    16. 4. 2019,   19:47