Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Hrvat i Srbin u kamionu na A1 prevozili čak 170 kg marihuane

None Foto: MUP 7

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama 44-godišnjak i 47-godišnjak su predani pritvorskom nadzorniku te će ih kazneno prijaviti

Policija je u srijedu kod naplatne postaje Karlovac autoceste A1 pronašla 170 kilograma marihuane u više vreća i paketa građevinskog stiropora u tovarnom prostoru kamiona zagrebačkih registarskih oznaka.

Naime, službenici Ravnateljstva policije zaustavili su teretno vozilo kojim je upravljao 44-godišnji državljanin Hrvatske, a kao suvozač u vozilu se nalazio i 47-godišnji državljanin Srbije. Vizualnim pregledom otvorenog tovarnog prostora uočili su više vreća  ispunjenih nepoznatom materijom za koju su odmah posumnjali da se radi o marihuani. Temeljem Naloga suca istrage Županijskog suda u Karlovcu policija PU karlovačke je izvršila pretragu vozila i provela daljnje postupanje.  

Foto: MUP

- U više vreća i paketima građevinskog stiropora pronađeno je 170,6 kilograma suhe biljne materije za koju je preliminarnim testiranjem utvrđeno da se radi o drogi cannabis marihuani. Pronađena droga bit će dostavljena na vještačenje u Centar za forenzična istraživanja, ispitivanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ u Zagrebu. Tijekom pretrage pronađeno je i 0,7 grama bijele praškaste materije nalik na drogu kokain, dva pištolja „Glock“ s 53 komada pripadajućeg streljiva i dva mobitela. U cilju rasvjetljavanja svih okolnosti ovog događaja, kriminalističko istraživanje se nastavlja – kazano je u petak na izvanrednoj tiskovnoj konferenciji u PU karlovačkoj na kojoj su načelnik Uprave Darko Bratić, voditelj Službe kriminalističke policije Romano Benković i voditelj Odjela kriminaliteta droga Bruno Kendjel predstavili rezultate zapljene veće količine droge.  

Foto: MUP

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama 44-godišnjak i 47-godišnjak su predani pritvorskom nadzorniku te će uz kaznenu prijavu biti dovedeni na nadležno državno odvjetništvo. Ujedno, u odnosu na pronađeno i oduzeto vatreno oružje protiv 44-godišnjaka će Općinskom sudu u Karlovcu biti proslijeđen optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.  

Ujedno, ovih 170,6 kilograma cannabis marihuane najveća je pojedinačna zapljena te vrste droge ove godine na karlovačkom području. Posljednju veliku zapljenu cannabis marihuane, od ukupno 307,09 kilograma PU karlovačka imala je pošle godine na autocesti A1.

Komentari (35)
  • Ma nista nemoze zblizit Hrvatsku i srbiju kao kriminal....

    19. 4. 2019,   14:12
  • Bratstvo i jedinstvo na djelu... ko nas bre zavadi 😏

    19. 4. 2019,   14:16
  • Steta, to treba legalizirati....ako je alkohol hrana..ovo moze biti caj....+ BDP bi bio u milijunskom dobitku mjesecno, a turista na poljima u slavoniji...vise nego na Jadranu :-p .....

    19. 4. 2019,   13:49