Obavijesti

News

Komentari 44

Policija: Nije bilo propusta, a nitko se nije žalio na bolove

Policija: Nije bilo propusta, a nitko se nije žalio na bolove
1

Nakon optužbi o brutalnoj raciji koju su u zagrebačkom klubu Funk navodno proveli pripadnici interventne policije, stiglo je opširno priopćenje policije

VIDEO

Nakon što se u medijima proširila vijest o subotnjoj policijskoj raciji u klubu Funk, koju su prisutni na društvenim mrežama opisali kao 'neprimjerenu upotrebu sile' opširnim priopćenjem je reagirala i policija.

Podsjetimo, događaj su na Facebooku opisali Andrej Rehak i Mak Murtić. Andrej je otac pretučenog Renea Rehaka, mladog glazbenika koji je zajedno s prijateljem, Makom Murtićem, u subotu navečer izašao u zagrebački klub. Murtić je na Facebooku opisao kako su pripadnici interventne policije istukli njegovog prijatelja Rehaka i na kraju priveli svu trojicu i nepoznatu djevojku koja im je pokušala pomoći.

'Policajac je upao u WC i onda me vukao, a prijatelja su tukli'
'Policajac je upao u WC i onda me vukao, a prijatelja su tukli'

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

- Možemo potvrditi da su 17. ožujka ove godine u vremenu od 2 do 3 sata ujutro, policijski službenici Policijske uprave zagrebačke zajedno sa službenicima Ministarstva financija, Porezne uprave područnog ureda Zagreb i službenika Ministarstva rada i mirovinskog sustava, Inspektorata rada, proveli raciju u Tkalčićevoj ulici. Navedenom racijom u ugostiteljskom objektu obuhvaćene su 102 osobe.

Tijekom postupanja i prilikom provjere identiteta prisutnih osoba utvrđeno:

- 8 prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira,

- 2 prekršaja iz Zakona o suzbijanju zloporabe opojnih droga i

- prekršaj iz Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom.

Također, tom je prilikom u službene prostorije policije dovedeno ukupno 6 osoba; četiri osobe zbog počinjenih prekršaja temeljem Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (trojica muškaraca starosti 19, 53 i 31, te jedna ženska osoba starosti 30), te dvije muške osobe starosti 28 i 18 zbog počinjenih prekršaja temeljem Zakona o suzbijanju zloporabe opojnih droga.

Nad tri osobe, dvojicom muškaraca starosti 19 i 53 godine, te jednom ženskom osobom starosti 30 godina uporabljena su sredstva prisile zbog odbijanja postupanja po naredbi policijskog službenika, svladavanja otpora i sprječavanja bijega nakon čega su i dovedeni u službene prostorije gdje im je ponuđena i pružena liječnička pomoć. Liječnik koji ih je pregledao utvrdio je da nemaju vanjskih ozljeda, te se nitko od njih nije žalio na bolove, dok je za ogrebotinu na laktu kod jednog od njih utvrđeno da je starijeg postanka odnosno da je od ranije.

Za javnost je potrebno pojasniti da je racija kriminalističko-taktička radnja kojom se privremeno ograničava sloboda kretanja kako bi se pronašli počinitelji kaznenih djela, osobe za kojima se traga, ali ujedno i da se spriječe sva protupravna ponašanja. Prilikom provođenja racije policijski službenici imaju ovlast građanima davati upozorenja i naredbe te su građani dužni postupati po tim upozorenjima i naredbama, posebice kada se u jednom prostoru nalazi veći broj osoba koje su racijom obuhvaćene.

Obzirom na medijske napise vezane uz navedeno policijsko postupanje, Policijska uprava zagrebačka provodi inspiciranje događaja te prema do sada prikupljenim informacijama i pregledom dostupne dokumentacije nisu utvrđeni propusti u postupanju policijskih službenika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"