Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Policija o pismu planinara: Neka se javi i kaže sve što zna

Podsjetimo, anonimni planinar koji je, kako tvrdi, svjedočio kako su specijalci na vrhu Risnjaka mlatili migrante i pucali im iznad glava poslao je potresno pismo u kojem detaljno opisuje što se dogodilo

Policija je odgovorila na pitanje o novim optužbama na račun hrvatske policije, konkretno specijalaca, prema migrantima.

Podsjetimo, anonimni planinar koji je, kako tvrdi, svjedočio kako su specijalci na vrhu Risnjaka tukli migrante i pucali im iznad glava poslao je H-alteru potresno pismo u kojem detaljno opisuje što se dogodilo.

- Nadalje, vezano uz Vaš upit koji se odnosi na pismo anonimnog planinara, izvješćujemo kako su, na temelju iznijetih vremenskih i prostornih informacija, provedene žurne provjere, te je utvrđeno kako policijski službenici nisu imali postupanja kakva su opisana u anonimnim navodima, odnosno pripadnici Specijalne policije nisu primjenjivali fizičku silu niti vatreno oružje kao sredstvo prisile. Međutim, budući da se u pismu planinara navodi da su događaju svjedočile i druge osobe, Ravnateljstvo policije zatražit će obavljanje razgovora sa zaposlenicima Planinarskog doma, a nepoznatog planinara pozivamo da sva svoja saznanja, radi njihove detaljne provjere, iznese u bilo kojoj policijskoj postaji u Republici Hrvatskoj - odgovorila je policija za N1 Televiziju. 

Tema: Hrvatska

Komentari (36)
  • Pazite vi ovo! Tko sa imalo mozga uvažava “anonimuse”!?!? Bez potpisa ništa! Pa ovome je neki policajac opleo ženu pa se sada osvećuje i budale ga slušaju i prenose što piše!

    19. 6. 2019,   22:45
  • Nek planinorc ide ilegalno planinarit u njihove zemlje.

    19. 6. 2019,   23:28
  • Anonimus iz Soroševog Otvorenog društva . Mogao je tako napisati i da je sa mnom spavao .

    20. 6. 2019,   04:39