Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Policija postupa humano, silu primjenjuju u najmanjoj mjeri'

None Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Podsjetimo, Grabar Kitarović je tijekom svojeg boravka u Švicarskoj za tamošnju javnu televiziju SRF rekla kako 'vraćanje migranata nije protiv zakona' te da ' tu treba i malo sile'.

- Oštro odbacujem pokušaj re-interpretiranja izjava vezanih uz pitanja zaštite hrvatskih granica od ilegalnih migracija. Želim istaknuti kako hrvatska policija u obavljanju poslova nadzora državne granice, samim time i granice EU  pri sprječavanju ilegalnih migracija postupa zakonito, profesionalno i humano, a sredstava prisile prema prekršiteljima zakona primjenjuje u najmanjoj mogućoj mjeri koja je neophodna za zaštitu sigurnosti policijskih službenika i za obavljanje njihovih zadaća. Sigurnost je temeljni uvjet stabilnosti i razvoja Hrvatske i samim time jedna od mojih ključnih zadaća. To su činjenice koje nikakve igre riječi, krivi prijevodi ili iz konteksta izvučeni dijelovi izjava ne mogu i neće promijeniti, poručila je u utorak predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović posjetila je Centar za autizam u Osijeku KOLINDA NA ŠVICARSKOJ TV: 'Vraćanje migranata nije protiv zakona, a tu treba i malo sile'

Podsjetimo, Grabar Kitarović je tijekom svojeg boravka u Švicarskoj za tamošnju javnu televiziju SRF rekla kako 'vraćanje migranata nije protiv zakona' te da ' tu treba i malo sile'.

 

Komentari (66)
  • Nebi meni ni jedan prešao granicu ,možda bi probao samo , mi u Europi smo najeb..i u skoro vrijeme , nažalost jer merkli i njoj slični rade gluposti

    16. 7. 2019,   14:14
  • Ne vidim nikakav razlog za opravdavanjem i objašnjavanjem izrečenog. Policija nije tu da bi bila humana nego da bi zaštitila državne granice!!! Žica i upotreba sile ukoliko je potrebno. Dosta demagogije i patetike!

    16. 7. 2019,   14:36
  • Zadatak policije je zaštita državnih granica i sve je jasno.

    16. 7. 2019,   15:03