Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Policija privela majku i dadilju dječaka: Danas će ih ispitati...

None Foto: 24sata Video

Neslužbeno se doznaje da će i protiv majke i dadilje koja ga je čuvala biti podnesene kaznene prijave, jedna zbog zanemarivanja, a druga zbog nanošenja ozljeda djetetu

Policija je završila kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjom majkom dječaka (2) koji je trenutno u Klaićevoj bolnici te nad dadiljom (20).

Kako doznajemo, majku se sumnjiči za povredu djetetovih prava iz stavka 1. i 2., odnosno da je grubo zanemarivala roditeljsku dužnost te zlostavljala dijete, a dadilju sumnjiče da je djetetu nanijela teške tjelesne ozljede. Majci tako, ukoliko joj dokažu krivnju, prijeti kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora, a 20-godišnjakinji od jedne do osam godina zatvora.
Obje su predane pritvorskom nadzorniku.

Što se tiče 20-godišnjakinje s kojom je dijete boravilo, ona je uhićena u ponedjeljak ujutro. 

UHITILI MAJKU I DADILJU Šupa užasa: Dadilja s kojom je živio dječak bježala je iz doma

Majka djeteta u nedjelju nam se kratko javila na telefon. Rekla je da stiže u Zagreb te da se prvo mora javiti u policiju, nakon čega planira ići u bolnicu posjetiti dijete. U ponedjeljak se nije javljala na mobitel.

Podsjetimo, dječak je posljednja dva mjeseca stanovao kod djevojke (20), poznanice njegove majke, koja ga je čuvala. Kod nje je boravio cijeli dan i noć u unajmljenoj 'šupici' veličine oko 10 metara četvornih bez prozora. Za to je trebala primiti određeni novčani iznos.

LIJEČNIK OTKRIO UŽASNE DETALJE 'Dječak je imao prijelome ruku nastale udaranjem i savijanjem'

Tijekom tog perioda majku nisu vidjeli da dolazi posjetiti dijete iako je, prema vlastitim riječima, do 19. lipnja bila u Zagrebu. Nisu vidjeli ni dijete da izlazi u park. Negdje u svibnju dječaka su, doznajemo, vodili liječniku zbog naduta trbuha.

Je li tada dijete već imalo sumnjive ozljede te zbog čega to liječnici koji su ga pregledali nisu prijavili, tek se treba utvrditi. 

Dječaka su, podsjetimo, u subotu doveli na hitni prijam Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj. Uz svježi prijelom nadlaktične kosti imao je i dva starija prijeloma obje podlaktice.

Dječak završio u Klaićevoj STRAVA IZ KLAIĆEVE Kako nitko nije primijetio da su dječaka mjesecima zlostavljali?

Ravnatelj bolnice, prof. dr. Goran Roić, kaže da bolnica nema medicinsku dokumentaciju prijašnjih liječenja djeteta, ali da se po RTG snimkama može zaključiti kako su oba prijeloma na podlakticama sama zacijelila, odnosno da nisu medicinski sanirani. Jednako tako, iz RTG snimki vidljivo je da su ti prijelomi nastali u periodu od prije nekoliko tjedana do nekoliko mjeseci.

Liječnici su napravili i kompletnu dijagnostiku djetetovih trbušnih i zdjeličnih organa. Srećom, sve je u redu i nema nikakvih unutarnjih ozljeda.

Komentari (22)
  • Ovu iz centra za socijalni rad također treba privesti. Da li je centar ikada dao prijedlog da se samohranoj majci sa djetetom koja nema posao dodjeli neka garsonjera ili drugi socijalni smještaj? Nije, oni iz centra su bili zadovoljni sa tom obitelji i njihovim smještajem u podrumu. Da se društvo pobrinulo za majku ne bi ona išla sezonski raditi jer po meni najvjerojatjniji krivac je dadilja (ili njen 40 godina star prijatelj). Prijelom svjež a majka je bila daleko. Dok profesionalnim rodiljama za četvrto, peto itd djete dijele desetke tisuća kuna, romima koji voze mercedese na silu udjeljuju stanove samohrane majke žive vidimo kako . Da ova žena ne valja ne bi išla sezonski raditi. A dadilje? Pa vidjeli smo na brojnim snimkama iz kuća i vrtića kakve mogu biti.

    9. 7. 2019,   09:49
  • Baš me zanima dali moji bivši krotitelji ovak neš gledaju i jesu li ponosni što su prošli nekažnjeno .

    9. 7. 2019,   10:20
  • Sumnjiva je dadilja, prijelom je svjež a majka daleko. Ne treba smetati kada dođe prijatelj od 40 godina , mali nikako da shvati. Jadno dijete.

    9. 7. 2019,   09:50