Obavijesti

News

Komentari 66

Policija: Sve o pucanju tajnih izvida proslijedili smo DORH-u

Policija: Sve o pucanju tajnih izvida proslijedili smo DORH-u
1

MUP nam je odgovorio da su proslijedili još u lipnju informaciju DORH-u iako je izvještaj koji tereti Milijana Brkića sastavljen krajem srpnja 2011. godine. Iz DORH-a još nema odgovora što je bilo sa slučajem

VIDEO

Ministarstvo unutarnjih poslova pere ruke od toga da su prije sedam godina eventualno stopirali istragu protiv Milijana Brkića, tadašnjeg zamjenika Glavnog ravnatelja policije.

Nacional je objavio dokument od 25. srpnja 2011. godine u kojem načelnik riječkog PNUSKOK-a piše načelniku kriminalističke policije da su otkrili kako je upravo Milijan Brkić davao informacije koje su kompromitirale tajne izvide u slučaju elitne prostitucije. To je bilo potpuno nepoznato u tom slučaju koji je protresao hrvatsku javnost prije sedam godina.

Pitali smo zato MUP što je poduzeto za taj dopis, je li provedena neka daljnja istraga, a ako su informacije točne, zašto Brkić nije sankcioniran.

- Izvješćujemo kako je tijekom provođenja kriminalističkog istraživanja 2011. godine, nadležna ustrojstvena jedinica policije o svim operativno interesantnim saznanjima kojima je raspolagala, a vezano uz kompromitaciju provedbe posebnih dokaznih radnji, još u lipnju navedene godine izvijestila nadležno državno odvjetništvo - odgovoreno nam je iz službe za odnose s javnošću MUP-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zamolili smo ih i za dodatno pojašnjenje ovog odgovora s obzirom da kažu da su o svemu izvijestili državno odvjetništvo u lipnju, a dopis koji tereti Brkića je poslan krajem srpnja. Odgovor ćemo objaviti kada ga dobijemo.

Također smo pitali i DORH jesu li zaprimili prijavu i što je po njoj učinjeno, ali zasad nema odgovora.

MUP je poslao i dodatno obrazloženje koje nije vezano za samog Brkića i nije bilo predmet pitanja.

- U odnosu na članak objavljen u današnjem broju tjednika izvješćujemo kako se radi o kaznenom djelu prostitucije, odnosno o predmetu koji je pred nadležnim sudom u Zagrebu pravomoćno okončan. Tijekom prethodnog i kaznenog postupka u tom predmetu, pred policijom, ali i pred nadležnim državnim odvjetništvom i nadležnim sudom, provjereni su svi navodi te ispitane sve osobe prema kojima je kriminalističko istraživanje bilo usmjereno. Kao što je i poznato, navedene su osobe za navedeno djelo pravomoćno osuđene te iz toga proizlazi kako u dijelu policijskog postupanja nije došlo do ugrožavanja probitka kriminalističkog istraživanja - poručili su iz MUP-a.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 66
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda