Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Policija u BiH i dalje dovodi migrante u kamp blizu granice

None Foto: uskinfo.ba

Do kasnih popodnevnih sati u Vučjak je u utorak prebačeno između 400 i 500 migranata, no moguće je kako ih je u konačnici bilo dvostruko više

Bosanskohercegovačka policija provela je akciju u kojoj je na stotine ilegalnih migranata prebacila u kamp Vučjak, u blizini granice s Hrvatskom, unatoč najavama lokalnih vlasti u Bihaću kako će prestati podupirati rad tog migrantskog centra, a mediji upozoravaju kako bi idućih dana zbog prijetećih najava mogla uslijediti dramatična situacija s migrantima.  

Portal Uskinfo.ba objavio je snimku na kojoj je vide stotine migranata kako u koloni pod pratnjom policije pješače ka Vučjaku. 

Ministarstvo unutarnjih poslova Unsko-sanske županije potvrdilo je kako je pokrenulo akciju premještanja ilegalnih migranata koji borave na javnim površinama u Bihaću, napuštenim objektima i objektima koji nisu registrirani za za pružanje usluga smještaja. 

Do kasnih popodnevnih sati u Vučjak je u utorak prebačeno između 400 i 500 migranata, no moguće je kako ih je u konačnici bilo dvostruko više.

Gradonačelnik Bihaća: 'Imamo 6.000 migranata, kriza nam se skroz izmakla kontroli!'

Policija je premještanje migranata počela provoditi baš u vrijeme kada je gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić, na izvanrednoj konferenciji za novinstvo što ju je održao u Sarajevu, najavio kako će lokalne vlasti od početka idućeg tjedna prestati pružati bilo kakvu pomoć radu centra Vučjak.

Taj je kamp podignut kao privremeno utočište za one migrante za koje nije bilo mjesta u centrima Miral i Bira. Na Vučjaku nema čvrstih objekata, migranti borave u šatorima i nemaju pristup tekućoj vodi. 

Fazlić je kazao kako je Bihać pomagao migrantima na Vučjaku koliko je mogao i u  tome bio prepušten sam sebi te je za to do sada izdvojio više od 50 tisuća eura.

POTJERA Migranti probili rampu, bježali, uhvatila ih policija kod Delnica

- Od ponedjeljka prestajemo pružati bilo kakve usluge u kampu Vučjak: Pustit ćemo neka problem eksalira ne bi li se riješio - kazao je Fazlić.

Prema podacima koje je iznio Fazlić, na području Unsko-sanske županije trenutačno boravi najmanje šest tisuća ilegalnih migranata, od kojih je najveći dio smješten baš u Bihaću.

Svi oni čekaju priliku kako bi pokušali prijeći granicu s Hrvatskom i nastaviti put ka drugim državama-članicama Europske unije.

 

Komentari (36)
  • Do 95e najveći neprijatelji su bili srbi koje smo rješili no od 95e sve do danas bosanci su radili sve protiv Hrvatske i to se može dokazati u kojim oblicima i na koji način !

    16. 10. 2019,   11:36
  • Neprijateljski čin.

    16. 10. 2019,   11:27
  • A vidi kolone na slici,sve zdravi,mladi,vojno sposobni dečki,pa onda pogledaj snimku naših izbjeglica iz Dalja i Vukovara 1991. i onda reci kakve veze imaju ovi sa izbjeglicama?Nisu to nikakve izbjeglice niti migranti nego je to nešto drugo

    16. 10. 2019,   12:06