Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Policija u Bihaću blokirala vlak u kojemu je bilo 146 migranata

Onemogućeno je putovanje i drugim putnicima, s uredno kupljenim kartama, da nesmetano putuju na relaciji Bihać-Sarajevo, ogorčeni su u Željeznicama BiH te najavljuju tužbu

Vlak koji je u petak oko dva sata ujutro došao iz Sarajeva u Bihać je zaustavljen i blokiran. U njemu su bila 153 migranta od kojih su sedam najranjivijih u međuvremenu smjestili u Bihaću. U vlaku je i dalje 146 migranata i vlak ne smije dalje što je razljutilo Željeznice FBiH.

- Prema navodima policije, riječ je o 146 migranata. Međutim, onemogućeno je putovanje i drugim putnicima, s uredno kupljenim kartama, da nesmetano putuju na relaciji Bihać-Sarajevo. O ovom postupanju pripadnika MUP-a USK, Željeznice FBiH nisu službeno obaviještene. Iz tog razloga, Željeznice FBiH će podnijeti tužbu za nadoknadu štete od Vlade USK i podnijeti prijave protiv ministra i komesara MUP-a USK. Zahtijevamo hitnu intervenciju nadležnih i deblokadu vlaka u cilju uspostave redovnog željezničkog saobraćaja na relaciji Sarajevo-Bihać-Sarajevo - rekli su iz Željeznica FBiH, piše Klix.ba. 

Komentari (6)
  • Vraćajte odakle su došli....

    9. 11. 2018,   16:00
  • Specijalni rat. Zasto ih pustaju u BiH?

    9. 11. 2018,   15:02
  • veoma galantno sarajaevo rjesava migrantsku politiku. novce od eu potrose lesinari a migrante prevezu do rh-granice. kako ih slucajno ne odvedu do tuzle?

    9. 11. 2018,   14:43