Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Policija u Međimurju će odsad polja nadzirati pomoću dronova

None Foto: PU međimurska 4

Iako se prema policijskoj evidenciji tijekom proteklih godina bilježi pad krađa poljoprivrednih proizvoda, situacija na terenu ukazuje da građani određeni broj kaznenih djela ne prijavljuju policiji

U čitavoj Međimurskoj županiji, pojačane su aktivnosti usmjerene na suzbijanje kaznenih djela krađe poljoprivrednih proizvoda s polja.

Policajci PP Čakovec i Interventne jedinice policije su u srijedu ujutro u suradnji s komunalnim redarom općine Belica, na poljima u okolici Belice prezentirali nadzor terena bespilotnom letjelicom, ili tzv. "dronom".

Osim interventnih policajaca u akciju je bio uključen i motociklist, te su u koordinaciji s operaterom "drona" nadzirali poljoprivredne površine.

U PU međimurskoj kažu da će se ovakve i slične akcije provoditi sustavno i koordinirano s lokalnom zajednicom u idućim mjesecima diljem Međimurske županije, radi suzbijanja krađa s polja. Iako se prema policijskoj evidenciji tijekom proteklih godina bilježi pad krađa poljoprivrednih proizvoda, situacija na terenu ukazuje da građani određeni broj kaznenih djela ne prijavljuju policiji. Policija stoga poziva građane da krađe s poljoprivrednih površina prijavljuju, jer je to jedini pravilan put da se kradljivci otkriju i sankcioniraju.

Tema: Hrvatska

Komentari (3)
  • I te dronove budu vam afro međimurci ukrali

    3. 7. 2019,   11:18
  • Iz iskustva znam da ljudi ne prijavljuju krađe jer je to gubitak vremena.

    3. 7. 2019,   12:36
  • Ukoliko ste nesposobni uvesti red, legalizirajte oružje i obranu vlastite imovine istim. Problem riješen.

    3. 7. 2019,   11:44