Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Policija uhitila osumnjičenog za pripremu terorističkog napada

None Foto: Boris Roessler/DPA/PIXSELL

Osumnjičeni je uhićen prilikom ulaska u Njemačku, a osim priprema terorističkog napada s četvoricom ranije uhićenih, a tereti ga se i za ilegalno posjedovanje oružja

Policija u Frankfurtu na Majni uhitila je u nedjelju navečer sumnjivca navodno povezanog s četvero ranije uhićenih, koji su navodno povezani s pripremama za teroristički napad u Njemačkoj, javlja Pokrajinski ured za borbu protiv terorizma Baden-Wuerttemberga.

Osumnjičeni je uhićen prilikom ulaska u Njemačku, a osim priprema terorističkog napada tereti ga se i za ilegalno posjedovanje oružja.

Kako je policija javila u nedjelju navečer, još u srijedu je uhićeno četvero osumnjičenih za koje se također sumnja da su umiješani u pripremu terorističkih napada i ilegalno posjedovanje oružja.

Frankfurt Airport partially cleared due to police action DVOJE UŠLO BEZ KONTROLE? Panika u Frankfurtu: Evakuirali su dio zračne luke, letovi kasne

Policija je priopćila kako su ovi slučajevi povezani ali je odbila iznijeti detalje o osumnjičenima tj. njihovu nacionalnost i političku pozadinu.

Ovi slučajevi također nisu povezani s nedavnom sumnjom u pripremu napada na zračnu luku u Stuttgartu kada su uhićena dva islamista iz Aachena koji su nakon kraćeg vremena ponovno pušteni na slobodu.

Komentari (1)
  • pazi ti apsurda...uhitili pa pustili na slobodu dva islamsita koji su htjeli izvršiti napad u Stuttgartu...

    24. 12. 2018,   19:05