Obavijesti

News

Komentari 19

Policija upala u kamp: Migranti ih napali, 3 policajca ozlijeđena

Migranti iz toga centra onemogućavali su policiju u obavljanju njezinih zadaća, te su štitili nasilnike u svojim redovima, rekao je Šiljdedić zbog čega je u četvrtak uhićeno šest stranih državljana

VIDEO

Tri policajca lakše su ozlijeđena, a trojica ilegalnih migranata uhićena nakon što su snage reda u Bihaću pokušale provesti raciju zbog više incidenata koji su se događali u objektu koji je služio za njihov smještaj. 

Kako je objavila policija Unsko-sanske županije policajci su napadnuti prigodom obavljanja svojih redovitih poslova. 

"Prigodom ulaska u privatni objekt u središtu Bihaća, naišli smo na otpor tu smještenih osoba i tri su policijska službenika lakše ozlijeđena. Također, tri su migranta lišena slobode i u tijeku je njihovo procesuiranje", rekao je za medije u BiH glasnogovornik MUP-a Unsko-sanske županije Ale Šiljdedić. 

Pojasnio je kako se radilo o koordiniranoj akciji više županijskih institucija u nadzoru privatnog objekta u kojem boravi skupina od 135 migranata, s kojima su vlasti nekoliko posljednjih dana imali više incidentnih situacija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Migranti iz toga centra onemogućavali su policiju u obavljanju njezinih zadaća, te su štitili nasilnike u svojim redovima, rekao je Šiljdedić zbog čega je u četvrtak uhićeno šest stranih državljana.

Vlasti Unsko-sanske županije najavile su kako će sve migrante koji su nelegalno smješteni u Bihaću u privatnim smještajima ili na javnim površinama premjestiti na lokaciju Vučjaka uz granicu s Hrvatskom, a čemu su se usprotivili hrvatski mještani iz sela Žegara, Vedrog Polja i Zavalja koji žive uz ovu lokaciju. U Vučjaku je u tijeku postavljanje šatora, te infrastrukture za prijam veće skupine migranata koji u BiH dolaze ilegalno pokušavajući se dokopati Hrvatske i nastaviti dalje prema bogatim zemljama Europske unije. 

Protiv smještanja migranata na lokaciji Vučjak oglasio se i posebni predstavnik Europske unije u BiH Lars Gunnar Wigemark. 
Zadnjih petnaestak dana raste broj dolazaka migranata u Bosnu i Hercegovinu, a od početka ove godine zabilježeno je više od 9000 ilegalnih ulazaka u zemlju. 

Tijekom prošloga tjedna zabilježeno je više međusobnih obračuna migranata te napada na mještane na području Unsko-sanske županije. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.