Obavijesti

News

Komentari 10

Policija upozorava: Krađe su česte, zato zaključavajte vrata

Policijska uprava istarska stalno upozorava vlasnike i turiste da, kad napuštaju stanove, zaključavaju vrata, zatvaraju prozore te čuvaju ključeve i dragocjenosti na sigurnom

VIDEO

Kako bi se smanjio broj provala u domove i kuće za odmor, Policijska uprava istarska stalno upozorava vlasnike apartmana i turiste da bolje zaštite svoju imovinu. 

To podrazumijeva zaključavanje vrata, prozora, čuvanje ključeva i dragocjenosti na sigurnom. No očito mnogi te preporuke ne shvaćaju ozbiljno pa su krađe svakodnevne. 

Policija tako intenzivno traga za nepoznatim razbojnicima koji su u Puli provalili u dva stana te u kuću u Galižani. Naime, u večernjim satima 7. kolovoza provalili su u dva stana u Ulici Monte Giro u Puli i ukrali nakit vrijedan više tisuća kuna. Idućeg dana, netko je provalio u kuću u Galižani i ukrao novac, nakit i raznu odjeću, čime je oštetio dvije žene u dobi od 60 i 75 godina za nekoliko desetaka tisuća kuna.

Muškarac je u popodnevnim satima 8. kolovoza provalio i u kuću u Dalmatinskoj ulici u Funtani te ukrao novac i nakit. U trenutku kada ga je 65-godišnja vlasnica pokušala spriječiti u krađi, muškarac ju je odgurnuo i pobjegao s plijenom, vrijednim nekoliko stotina kuna. 

U međuvremenu umaška je policija istražila 40-godišnjaka i 23-godišnjaka. Sumnjiči ih se da su 27. srpnja u naselju Stancijeta na području Novigrada provalili u kuću i ukrali nakit vrijedan nekoliko desetaka tisuća kuna, koji pripada Nijemcu (56).

Također su zajedno s još jednim 23-godišnjakom u jutarnjim satima 7. kolovoza u Fiorinima kod Brtonigle provalili u kuću žene (45), iz koje nisu uspjeli ništa uzeti. Trenutačno su u pritvoru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.