Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Policija za podmetanje požara privela još dvoje osumnjičenih'

None Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Time je policija, rekao je ministar uutarnjih poslova Davor Božinović, izvršila kriminalistička istraživanja za 65 požara te 28 osumnjičenika predala pravosudnim tijelima

Policija je privela dvoje ljudi koje je osumnjičila za podmetanje požara u zaleđu Drniša i na Promini te na otoku Hvaru čime je ukupan broj osumnjičenih za izazivanje požara porastao na 28, rekao je novinarima u subotu ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Policijske snage nastavljaju raditi na istraživanju požara koji su ovo ljeto pogodili Dalmaciju, a u petak su u Šibeniku privele 39-godišnjaka kojeg terete da je na sedam mjesta podmetnuo požar. Tog osumnjičenika povezuje se s podmetanjem požara u zaleđu Drniša i na Promini.

Zbog velikog požara, koji je zahvatio 2400 hektara, tri puta je evakuirano ugroženo stanovništvo, podsjetio je ministar.

Po njegovim riječima, osumnjičenik je pokazao policajcima svih sedam mjesta gdje je podmetnuo požar upaljačem. Očekuje se da će 39-godišnjak danas biti predan pravosudnim tijelima.

Policija je također u petak otkrila počinitelja tri požara na Hvaru.

Time je policija, rekao je Božinović, izvršila kriminalistička istraživanja za 65 požara te 28 osumnjičenika predala pravosudnim tijelima.

Komentari (37)
  • 28 osumnjičenih, a ako budu jedva dva osuđena i poslana u zatvor, prosjek odličan. Ostali zbog pogodnosti partiji, bolesti, nacionalnosti i ko zna čega još oslobođeni. Isto tako me zanima oče li biti kažnjena vlada i pojedinci iz vlade zbog propusta u službi kao i neprimjerenih izjava.

    2. 9. 2017,   13:40
  • Imena da vidimo jeli srbi pale ili nepale.

    2. 9. 2017,   13:15
  • A zakaj nisu napisali kak se lik zove?

    2. 9. 2017,   13:09