Obavijesti

News

Komentari 83

Policijska akcija: Nekoliko ljudi uhićeno zbog milijunskih utaja

Tijekom utorka uhićeni su osumnjičenici iz Zagreba, Siska, Koprivnice i drugih gradova, a obavljene su i pretrage njihovih kuća i stanova

VIDEO

U akciji policije i Uskoka u utorak pokrenutoj zbog milijunskih utaja poreza osumnjičeno je, kako se neslužbeno doznaje, 15 osoba i tri tvrtke.

Akcija je navodno pokrenuta nakon saznanja Samostalnog sektora za financijske istrage Porezne uprave, tzv. poreznog Uskoka, da grupa osumnjičenika i tvrtki vara na PDV-u.

Akcija se provodi na području Bjelovara, Križevaca i Zagreba, a tijekom dana uhićeni su osumnjičenici iz Zagreba, Siska, Koprivnice i drugih gradova. Obavljene su i pretrage njihovih kuća i stanova. Uz to, pretraženi su i poslovni prostori u kojima su sjedišta tri trgovačka društva iz Zagreba, Križevaca i Velike Gorice.

Nakon pretresa će ih vjerojatno sve privesti u Uskok.

Neslužbeno se doznaje da je riječ o skupini koju istražitelji prate već dulje vrijeme, a koja je navodno utajila najmanje sedam milijuna kuna PDV-a.

U poslijepodnevnim satima uhićene su počeli dovoditi na ispitivanja u sjedište Uskoka, a očekuje se da će se policija i Državno odvjetništvo o slučaju oglasiti u srijedu kada će biti poznato i hoće li za nekoga od uhićenih tražiti određivanje istražnog zatvora.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 83
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca