Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Policijska akcija: Nekoliko ljudi uhićeno zbog milijunskih utaja

Tijekom utorka uhićeni su osumnjičenici iz Zagreba, Siska, Koprivnice i drugih gradova, a obavljene su i pretrage njihovih kuća i stanova

U akciji policije i Uskoka u utorak pokrenutoj zbog milijunskih utaja poreza osumnjičeno je, kako se neslužbeno doznaje, 15 osoba i tri tvrtke.

Akcija je navodno pokrenuta nakon saznanja Samostalnog sektora za financijske istrage Porezne uprave, tzv. poreznog Uskoka, da grupa osumnjičenika i tvrtki vara na PDV-u.

Akcija se provodi na području Bjelovara, Križevaca i Zagreba, a tijekom dana uhićeni su osumnjičenici iz Zagreba, Siska, Koprivnice i drugih gradova. Obavljene su i pretrage njihovih kuća i stanova. Uz to, pretraženi su i poslovni prostori u kojima su sjedišta tri trgovačka društva iz Zagreba, Križevaca i Velike Gorice.

Nakon pretresa će ih vjerojatno sve privesti u Uskok.

Neslužbeno se doznaje da je riječ o skupini koju istražitelji prate već dulje vrijeme, a koja je navodno utajila najmanje sedam milijuna kuna PDV-a.

U poslijepodnevnim satima uhićene su počeli dovoditi na ispitivanja u sjedište Uskoka, a očekuje se da će se policija i Državno odvjetništvo o slučaju oglasiti u srijedu kada će biti poznato i hoće li za nekoga od uhićenih tražiti određivanje istražnog zatvora.

 

Komentari (83)
  • Gdje su rezultati USKOKA iz Uljanika i drugih giganta???? Nažalost nitko neče biti kažnjen. To bi sve trebalo na Europski sud i europsku istragu. Ovo kod nas ne vrijedi ništa.

    12. 3. 2019,   15:01
  • Da pretpostavimo da nitko od uhicenih nije clan HDZ-a.

    12. 3. 2019,   15:03
  • U kojem gradu?U kojoj županiji?Pa članak vam je za k....!!Mogli ste pričekati da saznate više informacija pa onda pisati članak koji je u ovom obliku potpuno nepotreban!!

    12. 3. 2019,   15:08