Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Policijska akcija u favelama: Najmanje 13 ljudi poginulo

None Foto: PILAR OLIVARES 3

Vlasti su navele da su zaplijenile tri jurišne puške, 12 pištolja i 6 granata. U favelama živi gotovo četvrtina od 6 milijuna stanovnika Ria i tamo često odjekuje pucnjave tijekom policijskih operacija

Najmanje 13 osoba je ubijeno u petak u pucnjavi tijekom policijske operacije u favelama blizu središta Rio de Janeira, objavile su lokalne vlasti.

Bolničke službe grada su navele da je 14 osoba pogođeno metcima prebačeno u bolnicu Souza Aguiar od kojih je 13 umrlo i jedna ranjena osoba je u teškom stanju.

Vojna policija je na društvenoj mreži Twitter potvrdila da su agenti snaga reda vatrenim oružjem pogodili 12 kriminalaca tijekom operacije u favelama Fallet, Fogueteiro i Coroa, blizu rezidencijalne četvrti Santa Teresa, na brežuljku iznad središta grada.

Vlasti su navele da su zaplijenile tri jurišne puške, 12 pištolja i 6 granata. U favelama živi gotovo četvrtina od 6 milijuna stanovnika Ria i tamo često odjekuje pucnjave tijekom policijskih operacija protiv trgovine drogom i sukoba između bandi.

Prema lokalnom tisku, od srijede bjesni sukob između dviju bandi trgovaca drogom za kontrolu favela blizu četvrti Santa Teresa.

Komentari (2)
  • B.O.P.E. (Batalhão de Operações Policiais Especiais) u akciji, od ovih navedenih nikakve koristi.

    9. 2. 2019,   06:26