Obavijesti

News

Komentari 66

Policijsko izvješće o Kristianu 50 metara putovalo osam dana

Policijsko izvješće o Kristianu 50 metara putovalo osam dana
1

Mladić je preminuo 24. kolovoza u bolnici, više od tri tjedna nakon što je doveden iz zatvora bez pulsa. Liječnici su utvrdili da su hematomi, koje je njegov otac uočio na Kristianu, stari desetak dan

VIDEO

Nalazi obdukcije Kristiana Vukasovića još nisu stigli do obitelji, no u međuvremenu je stigao službeni odgovor splitske policije o postupanju u ovom slučaju.

“Obavještavamo vas da je 2. kolovoza 2019. u službene prostorije pristupio 51-godišnjak, koji je tom prilikom naveo da je njegov sin (18), koji se nalazio u zatvoru, 1. kolovoza 2019. zaprimljen u splitsku bolnicu zbog toga što mu je pozlilo i nalazi se u životnoj opasnosti. Dodao je i kako je prilikom posjeta u bolnici na njemu uočio modrice. Po obavljenom razgovoru o dobivenim saznanjima je isti dan obaviješteno Županijsko državno odvjetništvo te se odmah pristupilo provjeri okolnosti, odnosno razloga zbog kojih je 18-godišnjak hospitaliziran.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

01:56

O prikupljenim saznanjima dana 8. kolovoza 2019. upućeno je Posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu”, rekli su nam u PU splitsko-dalmatinskoj dodajući kako su nakon saznanja da je mladić preminuo (što su doznali iz upita predstavnika medija) poslali i nadopunu Posebnog izvješća prema tužiteljstvu. Međutim, sa splitskog ODO-a doznajemo kako od “zaprimanja posebnog izvješća policije 16. kolovoza 2019. godine provode izvide”.

Sudeći po ove dvije službene informacije, to posebno izvješće o slučaju Kristiana Vukasovića putovalo je osam dana iz zgrade Policijske uprave do zgrade suda, međusobno udaljene doslovno 50 metara zračne linije.

Mladić je, podsjećamo, preminuo 24. kolovoza u splitskoj bolnici, više od tri tjedna nakon što je doveden iz zatvora na Bilicama bez pulsa. Liječnici su utvrdili da su hematomi, koje je njegov otac uočio na Kristianu, stari desetak dana i da nemaju veze s njegovim teškim stanjem.

Kristianu je mozak bio natečen i u bolnici je umirao 24 dana...
Kristianu je mozak bio natečen i u bolnici je umirao 24 dana...

- Ne radi se o modricama koje bi bile posljedice udaranja. Imao je suicidalne misli i pokušaje rezanja, a jesu li te modrice nastale udarom o nešto ili štipanjem o željezo prilikom samoozljeđivanja, ne možemo sad znati. Ali nisu bili hematomi naneseni nekim jakim udarcem - izjavio je nakon posjeta splitskom zatvoru ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković. Liječnici su također kod Kristiana utvrdili difuzni edem mozga, nije disao, pa je 15 minuta trajala reanimacija. Iako mlađi punoljetnik, neosuđivan i s brojnim zdravstvenim problemima, osuđen je na osam mjeseci zatvora zbog potpaljivanja četiri požara krajem ožujka ove godine. Dan prije smrti otac ga je posjetio u zatvoru, tad je normalno komunicirao.

Oživljavali ga više puta: Detalji otkrili kako su liječili Kristiana
Oživljavali ga više puta: Detalji otkrili kako su liječili Kristiana

Mladić je tijekom boravka u splitskom zatvoru promijenio više ćelija i bio je, istaknuo je ministar Bošnjaković, pod posebnim nadzorom i pravosudnih policajaca i zatvorenika. Tijekom četiri mjeseca, koliko je bio iza rešetaka, 47 dana je proveo u Bolnici za osobe lišene slobode u Zagrebu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 66
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"