Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Polili ju zapaljivom tekućinom: Vandali su zapalili gay zastavu

None Foto: Zagreb Pride 3

Uzrok ovom vandalskom činu vidimo u ponašanju aktualne vlasti koja je sa sobom dovela kulturu nasilja, paleži i ekstremizma kojima se želi zatrti svaka različitost - kažu u Zagreb Prideu

Dvojica muškaraca u kasnim dvadesetim godinama, u nedjelju nešto prije 2 sata ujutro, pokušali su zapaliti zastavu Zagreb Pride-a koja se od četvrtka vijori na Trgu bana Jelačića. Kako je rekao očevidac, jedan od muškaraca popeo se na gradski stijeg, polio zastavu benzinom ili nekom drugom zapaljivom tekućinom te je zapalio. 

Drugi je muškarac sve to snimao. Sve je bilo gotovo u nekoliko minuta. Kao što je vidljivo iz priloženih fotografija, zastava ima jasno oštećenje uzrokovano paljenjem.
 
- Uzrok ovom vandalskom činu vidimo u ponašanju aktualne vlasti koja je sa sobom dovela kulturu nasilja, paleži i ekstremizma kojima se želi zatrti svaka različitost u našoj domovini. Tu kulturu isključivosti ne prepoznajemo samo mi građani i građanke, već ju prepoznaje čitav svijet. Zato kažimo svi zajedno dosta mraku, dosta ekstremizmu. Hrvatska treba, želi i voli različitost! Stoga pozivamo sve građane i građanke, posebno sve obitelji da se okupimo na 15. Prajdu i dolaskom na Povorku ponosa podržimo borbu za slobodan, miran i sretan život svih ljudi u Republici Hrvatskoj. Želimo da cijelo naše društvo postane uistinu slobodno i sretno! Neka cijelo naše društvo bude kao Prajd! - priopćili su iz Zagreb Pridea.
 
Zagreb Pride najoštrije osuđuje ovaj opće opasni vandalski čin i traži od policije da poduzme sve da se počinitelji pronađu i da se protiv njih pokrene postupak. 

Zastave koje se uoči Povorke ponosa postavljaju na gradske stjegove desetu godinu, a koje su izradile radnice bivšeg tekstilnog pogona Kamensko, od velike su važnosti za hrvatsku LGBTIQ zajednicu. 

Komentari (445)
  • Znaci mediji reagiraju na paljenje neke pederske zastave sa petokrakom (nabijte si je u sup...ak), a kad se pale hrvatske zastave u Beogradu o tome se suti ko da se i nije dogodilo.

    5. 6. 2016,   16:29
  • Covjek nije stvoren da bude gey, jer da je tada bi mogao stvorit novi zivot.

    5. 6. 2016,   16:25
  • Crvena zastava s petokrakom? To su gay komunisti? Oni s Iblerovog?

    5. 6. 2016,   16:28