Obavijesti

News

Komentari 78

Politički komarci: Nije ih briga, a građane grizu tisuće krvopija

Politički komarci: Nije ih briga, a građane grizu tisuće krvopija
1

Žalosno je kako kažnjavaju građane: Slavonce grizu tisuće krvopija, ali pomoć od države dolazi samo ako se poklope politički interesi Vlade i lokalnih vlasti

VIDEO

Ličinke komaraca uništavaju se zimi. Morate pitati lokalnu upravu i samoupravu zašto ne određuju larvicidne tretmane kada je za to vrijeme i zašto čekaju ljeto kada je to skupo.

Tim je riječima ministar zdravlja Siniša Varga nedvosmisleno odbio dati novčanu pomoć Vukovaru za borbu protiv komaraca. No očito isti kriteriji nisu vrijedili lani. Ista Vlada u kojoj sad sjedi Varga odobrila je dva milijuna kuna pomoći Vukovaru. Ne tijekom zime nego krajem svibnja. Politička situacija u Vukovaru tada je bila drukčija. Osramoćeni SDP-ovac Željko Sabo morao je otići s čela grada jer nije imao dovoljno podrške i upao je u aferu s prisluškivanjem. Vukovar je išao na izbore, a SDP-u je bilo iznimno važno očuvati taj grad u svojim rukama. Nisu uspjeli. Gradonačelnik Vukovara je danas Ivan Penava (HDZ). Istodobno dok Vukovar neće dobiti pomoć, Vlada je odobrila pomoć Osijeku za istu svrhu od četiri i pol milijuna kuna.

- Očito je da Vladi netko ili nešto smeta u Vukovaru.

Žalosno je što se na takav način kažnjava naše građane zato što je vukovarska uprava politička opcija koja Vladi ne odgovara - rekao je Penava.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pomoć koja se dosad davala Osijeku i Vukovaru, jasno pokazuju da je uvijek bilo važno tko je na vlasti. Drugih kriterija nema.

- Komarci ne znaju je li netko iz SDP-a, HDZ-a ili HDSSB -a, grizu nas sve. Ne bi ih trebalo koristiti u političke svrhe - kaže bivši osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo (HDSSB). On je ovaj mjesec uzalud tražio 40 milijuna kuna za sve gradove u Slavoniji i Baranji.

1. Tadašnji predsjednik HSP-a Anto Đapić bio je gradonačelnik Osijeka. Te 2005. HDZ je računao na njega i Sanader daje 5,5 milijuna i obećava još. Ljubav puca i dodatni novac nije došao.

2. 2010. je gradonačelnik Vukovara bio Sabo (SDP). Molio je vladu Jadranke Kosor (HDZ) pomoć u borbi protiv komaraca. Vlada je rekla da novca nema, pa je Sabo molio građane da doniraju novac.

3. Kada je je HDSSB-ov Krešimir Bubalo preuzeo gradonačelnički lanac u Osijeku, i dalje je imao problem s komarcima. On je prije dvije godine molio Vladu za pomoć, ali Kukuriku vlada nije dala niti kune.

4. Na izborima u Osijeku, gradonačelnik 2013. postaje Ivica Vrkić kojeg podržavaju i stranke Kukuriku koalicije. Sljedeće dvije godine, 2014. i 2015. Osijek dobiva pet, odnosno 4,5 milijuna kuna za tamanjenje komaraca.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 78
VIDEO

Novi detalji potrage: Izbrisane poruke na majčinom mobitelu, slikala kćer Danku iz 3 kuta...
NOVA SAZNANJA?

Novi detalji potrage: Izbrisane poruke na majčinom mobitelu, slikala kćer Danku iz 3 kuta...

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)