Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Politico: Plenković je idealan za neko čelno mjesto EU ili UN-a

None Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Plenković je pripadnik sve rjeđe vrste europskih političara: diskretan, uspješan i umjeren. Sebe opisuje kao "lišenog ekstrema i populizma", piše urednik na renomiranom Politico.eu

Hrvatski premijer Andrej Plenković predodređen je za neka od čelnih mjesta u EU ili UN-u, piše portal Politico.eu.

Njihov politički urednik Ryan Heath složio je popis 40 najutjecajnijih zastupnika ovog saziva Europskog parlamenta na kojoj su se našli i oni koji su ga u međuvremenu napustili.. Naš premijer je na 14. mjestu. 

- Plenković je pripadnik sve rjeđe vrste europskih političara: diskretan, uspješan i umjeren. Sebe opisuje kao "lišenog ekstrema i populizma". Napustio je nacionalnu politiku u Hrvatskoj gdje je bio saborski zastupnik kako bi otišao u Europski parlament kad se država priključila. EU. U roku tri godine, vratio se kući kao premijer, piše Heath i dodaje:

- Sa svojih 49 godina, on je predodređen za kompromisnog kandidata, onog koji se pojavljuje kad se takmaci iz velikih država međusobno anuliraju na nekom od čelnih mjesta u EU ili UN-u.

Komentari (76)
  • Plačeni kradezeovi komentari 🤣🤣🤣 treba mediske manipulacije prije izbora...hahhaj

    11. 4. 2019,   21:45
  • Hahahha pazi ovo, plqleni kradezwovci pišu komentare zbog mediske manipulacije i nedaj bože dase skuži, odmah minuse lupaju,pametnom dosta...al kradeze ,nećete dugo... Bliži se kraj..

    11. 4. 2019,   21:47
  • Dusu dao da upropasti i EU.

    11. 4. 2019,   23:12