Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Od modnih pista do fotelja: One su svoje želje ispunile u politici

None Foto: Pixsell, Miss Universe 5

Daruvarka Tanja Herceg (29) u prošlosti se bavila modelingom i marketingom. Danas je na funkciji čelnice Vladina Savjeta za mlade...

Aktualna čelnica Vladina Savjeta za mlade, Tanja Herceg, prije devet godina prijavila se na natječaj Champion Hot model, fotografirala se gotovo razodjenuta za pin up kalendar u kojim se promovirao internetski autooglasnik 4kotača.net.

Daruvarka Herceg (29) osim modelinga, nošenja revija i natjecanja za Miss Universe 2010. godine, u međuvremenu je diplomirala psihologiju, a trenutačno priprema i doktorski rad na zagrebačkom Filozofskom fakultetu. Bavila se marketingom, ima svoju tvrtku, a bila je i suosnivačica kompanije koja je u Daruvaru sagradila bioenergetsko postrojenje. Na naše pozive i poruke Herceg nije odgovarala, a za Jutarnji list je kazala da manekenstvo nikad nije shvaćala kao posao.

miss | Autor: Damir Spehar/PIXSELL Foto: Damir Spehar/PIXSELL

- Ne bavim se politikom, ali sam politički aktivna. Nisam članica neke stranke, nisam se stranački opredijelila. Pratim što rade političke stranke i što se događa, jer su stranke te koje kreiraju život svih nas - rekla je Herceg.

Ona je jedna u nizu bivših manekenki kojima se životni put isprepleo s politikom. Splićanka Sarah Ivanković, djevojački Ćosić, titulu Miss Universe osvojila je 2009. godine. Ova ekonomistica krajem 2016. zaposlena je u Zagrebačkom holdingu, podružnici ZET. U stranku Milana Bandića ušla je stomatologinja Natalija Prica Oreški. Krunu za Miss Universe Hrvatske uzela je 2011., a u zagrebačkoj skupštini zamijenila je Anu Rucner. Uz Bandića je svojedobno kao glasnogovornica bila i bivša Miss Globe Iva Mia Erak. Manekenstvom prije politike bavila se i Barbara Mesić, supruga bivšeg ministra i zastupnika, a sad veleposlanika Jasena Mesića (HDZ). Mesićeva supruga radila je kao tajnica u Odboru za turizam. Ulagala je u obrazovanje i dogurala do glavne savjetnice ministra turizma.

1) Sarah Ivanković još 2016. godine zaposlena je u ZET-u.

sarah cosic | Autor: Boris Scitar/PIXSELL Foto: Boris Scitar/PIXSELL

2) Barbara Mesić prošla je put od manekenke, pa tajnice saborskog odbora, do glavne savjetnice ministra turizma

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

3) Natalija Prica Oreški članica je stranke Milana Bandića

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

4) Iva Mia Erak bivša je glasnogovornica zagrebačkoga gradonačelnika Bandića

Petar Glebov/Pixsell | Autor: Petar Glebov/Pixsell Foto: Petar Glebov/Pixsell

Komentari (49)
  • te bandicevke su najopasnije.. znam jednu staru trebu iz mojeg mjesta,,, slagala police u jednom trgovackom centru, osnovala bandicevu stranku u svojem mjestu i gle cuda... za par mjesece postala glavna regionalna sefica tog velikog trgovackog lanca... sluzbeni auto 0-24, neograniceno gorivo, mobiteli, laptopi... bratu odmah sredila posao, premjestaj blizu kuce... sestra isto ce dobiti posao u jednom dobroj kometickoj trgovini, gdje su place i uvjeti odlicni za nase uvjete... ali je zato to "odradila" dobrano i jos odraduje.. ljub..av..ca je sefovima.

    7. 5. 2019,   09:28
  • Kako je izgledao natječaj prilikom zapošljavanja manekenki ?

    7. 5. 2019,   09:18
  • odavno se zna da je politika kurva, a tamo gdje je kupleraj ima i kriminalaca

    7. 5. 2019,   09:24