Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Srbi Krstičevića prijavili 'zbog ubojstva 81 srpskog civila'

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Politika prenosi tvrdnje da je Krstičević bio zapovjednik 4. gardijske brigade Hrvatske vojske koja je sudjelovala u raketiranju kolone srpskih izbjeglica u mjestu Bravnice

Srbijanski odvjetnik Dušan Bratić podnio je tužilaštvu za ratne zločine Srbije kaznenu prijavu protiv hrvatskog ministra obrane i potpredsjednika hrvatske vlade Damira Krstičevića i suučesnika.

Dušan Bratić prijavu je podnio zbog sumnje da su 1995. ubili 81 civila srpske nacionalnosti, piše u subotu beogradska Politika.

Bratić zastupa bivšeg pilota JNA Ljubomira Bajića koji je raketirao Banske dvore u jesen 1991., zbog čega se protiv njega u Zagrebu vodi istraga.

Politika prenosi tvrdnje da je Krstičević bio zapovjednik 4. gardijske brigade Hrvatske vojske koja je sudjelovala u raketiranju kolone srpskih izbjeglica u mjestu Bravnice, kod Jajca, u BiH, 12. i 13. rujna 1995.

Po pisanju lista srpski civili ubijani su pucnjima iz vatrenog oružja i ispaljivanjem raketa iz raketnog bacača na izbjegličku kolonu koja se kretala putem Donji Vakuf - Jajce.

Bratić u kaznenoj prijavi tvrdi da su Krstičević i suučesnici čija se imena ne navode u agencijskoj vijesti počinili dva kaznena djela - ratni zločin protiv civilnog stanovništa i ratni zločin protiv ratnih zarobljenika.

Komentari (253)
  • Pa sigurno kad naši nisu podigli optužnicu protiv Vučića koji je emisario po Hrvatskoj i ratnohuškaćio nakon čega su ubijali Hrvate ,te razarali i pljačkali njihovu imovinu.

    12. 1. 2019,   10:28
  • Što reći za naše domoljube i rvatine koji vode državu jadno žalosno srbi sude svima koji su Hrvati dok Pupovac šeće po Hrvatskoj i drži prodike zajedno sa Stanimirovićem eto udbaši ga ocinkali ne smije u Srbiju što ćeš, kada ga uhvate alaj je na....o jadan li je

    12. 1. 2019,   10:22
  • Hrvatska nesposobna vlast dozvoljava da Srbi sude Hrvatskim građanima za zločine na Hrvatskom teritoriju, čak ih i podržavaju u tome. Jadno i sramotno.

    12. 1. 2019,   09:50