Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Poljoprivrednicima novac za potpore stiže u ponedjeljak'

None Foto: Petar Glebov/Pixsell

Dodao je i kako će, bude li sve u redu, poljoprivrednicima biti isplaćeno ukupno 3,4 milijarde kuna za 2015. koje uključuju 750 milijuna kuna koji su plaćeni avansno...

Sredstva za izravna plaćanja u ukupnom iznosu od 944 milijuna kuna, početkom idućeg tjedna naći će se na računima poljoprivrednika, kazao je u utorak ministar poljoprivrede Davor Romić na konferenciji za novinare na kojoj je predstavio svoje najbliže suradnike.

"Naši poljoprivredni proizvođači, kada u ponedjeljak pogledaju svoje račune, na njima će biti uplaćena sredstva za izravna plaćanja, ukupno 944 milijuna kuna", kazao je Romić.

Dodao je i kako će, bude li sve u redu, poljoprivrednicima biti isplaćeno ukupno 3,4 milijarde kuna za 2015. koje uključuju 750 milijuna kuna koji su plaćeni avansno.

Vlada je osjetljiva za stanje u poljoprivrednom sektoru i kod donošenja proračuna imao sam podršku premijera i ministra financija da poljoprivredni proizvođači dobiju onoliko koliko su dobili i u protekloj godini, rekao je Romić.

Dodao je i kako se razmišlja o izmjenama Programa ruralnog razvoja tako da se ubrza procedura dobivanja sredstava, radi povećanja apsorpcija sredstava EU-a.

Naveo je i kako je 21 tvrtka pod nadzorom državnih institucija jer je kontrola pokazala da su dobile sredstva iz Programa ruralnog razvoja namijenjena ulaganjima u poljoprivredna gospodarstva, mimo kriterija Europske komisije.

Komentari (7)
  • blago poljoprivrednicima sa ovakvim ministrima....nece morati nista raditi.... uzmi poticaj a njive tj.hektari nek stoje neobradjeni...izac NA TEREN I VIDJETI STA RADE s drzavnim novcima...mali poljoprivrednici su iskljuceni u ovom komentaru....oni rade bas za nista

    5. 4. 2016,   16:22
  • Bolje ikad nego nikad. A za čelnike, odnosno vlasnike ove 21 tvrtke odmah kaznene prijave, blokada svih novčanih i materijalnih dobara, kao i kaznene prijave onima koji su im odobrili isplatu sredstava.

    5. 4. 2016,   14:51
  • Kada bi Hrvatskom vladali oni koji bi štitili nacionalne interese, oporavak poljoprivrede bio bi jedna od najvažnijih zadataka. Hrvatskim poljoprivrednicima NE BI se trebalo davati nikakve poticaji za proizvodnju, bilo bi im i više nego dovoljno kada bi im se proizvodi otkupili po realnim cijenama pa bi im proizvodnja bila isplativa. Ljudi tada ne bi odlazili sa sela nego bi se selo naseljavalo nezaposlenima iz gradova, koji bi na selu, mogli solidno i pristojno živjeti od svoga rada. Ali Hrvatskom barem dosad** nisu vladali oni koji žele i znaju štititi hrvatske nacionalne interese, nego oni koji štite interese krupnog kapitala EU, a za hrvatskog seljaka i selo briga ih, taman toliko koliko za predlanjski snijeg. ***Napisao sam barem dosad,, brzo ćemo vidjeti što i kako će biti od sad.

    6. 4. 2016,   06:24