Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Polubrat i polusestra dobili kći, sud majci priznao roditeljstvo

Océane (8) je rođena u vezi polusestre i polubrata koji imaju istu majku, no odvojeni su kao djeca te se nisu upoznali sve do 2006. kada su se zaljubili. Tri godine kasnije dobili su dijete

Majci djevojčice iz Francuske, rođene u incestuoznoj vezi, priznato je punopravno roditeljstvo koje je, unatoč tome što ga ne priznaje građanski zakonik, priznao sud. 

Océane (8) je rođena u vezi polusestre i polubrata koji imaju istu majku, no odvojeni su kao djeca te se nisu upoznali sve do 2006. godine kada su se zaljubili. Tri godine kasnije dobili su dijete no da su najbliži srodnici nisu znali sve dok nisu podnijeli zahtjev za rodni list svoje kćeri. 

Rose-Marie djevojčicu je odgajala od rođenja, a žalbeni je sud u Caenu ranije ove godine odlučio da bi oduzimanje roditeljstva na dijete imalo 'štetne posljedice'. Odvjetnica oca djeteta kazala je kako je odluka suda 'sretna' jer je ota sam kazao da će se odreći roditeljstva jer on dijete nije odgajao. 

U Francuskoj je uobičajeno da djeca iz incestuoznih veza mogu imati službenu prijavu na samo jednog roditelja, a hoće li se vlasti žaliti na odluku ostaje za vidjeti. Sud se u odluci pozvao na Europsku konvenciju o ljudskim pravima, piše The Independent.

Komentari (12)
  • Ne dao Bog nikome doživjeti takvo iskustvo! Zato mame i tate imajte odgovornosti pa kada nakon razvoda stvarate nove obitelji upoznavajte djecu iz svojih bivših i sadašnjih veza. "Polubraća"(pod navodnike, ja ih zovem braćom, to polu ne priznajem) Baraća i sestre imaju pravo znati jednei za druge, imaju prava na druženje i obiteljske odnose. Ovaj par nikako nije kriv za to što ih je zadesilo, to je sramota za roditelje, pogotovo za majku koja ih je oboje rodila. Prestrašno!!

    22. 9. 2017,   23:05
  • ovo je stvarno ....necu ništa pisat

    22. 9. 2017,   22:45
  • Strašno, ne daj Bože nikome.

    22. 9. 2017,   23:26