Obavijesti

News

Komentari 153

EU rezolucija: Pomicanje sata želimo ukinuti 2021. godine...

EU rezolucija: Pomicanje sata želimo ukinuti 2021. godine...
1

Članice EU pozivaju se na međusobnu koordinaciju prije odluke o tome na kojem računanju vremena će ostati. O svom izbori Europsku komisiju moraju izvijestiti do travnja 2020.

VIDEO

Odbor Europskog parlamenta danas je s 23 glasa za i 11 protiv donio rezoluciju kojom je predloženo da se u cijeloj EU, pa tako i u Hrvatskoj, pomicanje sata ukine 2021. godine. 

Zemlje koje žele ostati na ljetnom računanju vremena, posljednji bi put sat trebale pomaknuti krajem ožujka 2021. One koje žele ostati na zimskom vremenu, kazaljke bi posljednji put trebale pomaknuti zadnje nedjelje u listopadu 2021. godine.

Članice EU pozivaju se na međusobnu koordinaciju prije odluke o tome na kojem računanju vremena će ostati. O svom izboru Europsku komisiju moraju izvijestiti do travnja 2020., piše Jorunal.ie.

Rezoluciju sada treba potvrditi svaka država članica i Europski parlament. Procijeni li se da bi ukidanje pomicanja satova moglo izazvati velike probleme, pogotovo u transportu, primjena rezolucije mogla bi se odgoditi na najviše 12 mjeseci. 

Europski parlament je u svojoj rezoluciji prošle godine upozorio da je potrebno je izbjeći niz različitih vremenskih zona zbog sklonosti država članica zimskom ili ljetnom računanju vremena kao standardnom vremenu jer bi to dovelo do veće neusklađenosti na unutarnjem tržištu, a time bi se dodatno zakompliciralo prekograničnu trgovinu, promet, komunikaciju i putovanja unutar unutarnjeg tržišta.

Podsjetimo, 30. ožujka kazaljke na satovima moramo pomaknuti za jedan sat unaprijed. 

Ukidanje pomicanja satova u listopadu i ožujku u anketi je podržala većina građana EU.


 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 153
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca