Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pomorska potjera: Policajci su uhitili dvojicu talijanskih ribara

None Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell

Kada su pripadnici pomorske policije došli na lokaciju gdje su uočili talijansku ribaricu i naredili im zaustavljanje, ribarica je velikom brzinom krenula u međunarodne vode.

Pomorska policija uhitila je dvojicu talijanskih ribara koji su pokušali pobjeći svojim brodom nakon što su u utorak prijepodne uočeni u hrvatskim teritorijalnim vodama, doznaje se u splitskoj policiji.

Talijanska ribarica je u hrvatskim vodama uočena sustavom nadzora morske državne granice. No, kada su pripadnici pomorske policije došli na tu lokaciju i naredili zaustavljanje ribarica je velikom brzinom krenula u međunarodne vode.

"Akcijom progona plovila oko 13.15 sati policijski službenici su sustigli i prekrcali se na ribaricu na kojoj su zatekli dva talijanska državljana koja su uhićena. Uzapćena ribarica se nalazi u luci Vis dok je nad talijanskim državljanima u tijeku kriminalističko istraživanje", izvijestila je policija na svojoj internetskoj stranici.

Komentari (7)
  • Njima naplatit masne kazne za krivolov, i bižanje i protjerat uz zabranu ulaska u Hrvatsku i hrvatsko more sljedećih 10 godina. Ribaricu zapljenit i prodati.

    30. 5. 2018,   17:35