Obavijesti

News

Komentari 65

Pomozi muuuuuuu: Pogledajte kako je spasio tele kod Osijeka

Pomozi muuuuuuu: Pogledajte kako je spasio tele kod Osijeka
9

Maleno je tele prvo pomazio kako bi ga pokušao smiriti jer se od straha počelo tresti, a onda ga pokušao svom snagom vući i gurati kako bi ga mogao spasiti

VIDEO

Zdravko Krznarić, hrabri student treće godine Poljoprivrednog fakulteta iz Antunovca u ponedjeljak je iz dubokog kanala izvukao tele i tako ga spasio od utapanja.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

01:18

Zdravko je uz djevojku krenuo u turističku vožnju autom po Baranji kada su na povratku kući stali pored kanala koji je dijelio pašnjak i cestu kako bi fotografirali životinje. Tada su u istom kanalu ugledali maleno tele kako se bespomoćno trga i pokušava izaći iz vode. Zdravko je odlučio potražiti pomoć te u blizini naišao na čovjeka, objasnio mu situaciju, no on mu je odgovorio kako to nije njihovo tele te će obavijestiti vlasnike čim se vrate. Dok su čekali vlasnike, tele se umirilo.

– Bacali smo kamenčiće, pljeskali, stvarali što više buke jer smo mislili da će mu možda neki instinkt reći da se penje i bježi. – objasnio je Zdravko.

Vrijeme je tako prolazilo, a vlasnika nije bilo niti nakon 30 minuta. Tada je Zdravko shvatio da je jedini način da se tele ne utopi taj da on uskoči u prljavu vodu, punu trave, lopoča i algi i iščupa ga van, otišao je do svog auta, skinuo odjeću i uskočio u kanal. S obzirom na to kako se tele nalazilo na sasvim drugoj strani obale, morao je preplivati par metara kako bi dospio do njega.

Maleno je tele prvo pomazio kako bi ga pokušao smiriti jer se od straha počelo tresti, a onda ga pokušao svom snagom vući i gurati kako bi ga mogao spasiti, no od straha tele se neprestano opiralo. Pošto je put iz kanala bio vrlo strm, pun blata i skliske trave, to mu je znatno otežalo akciju spašavanja jer su i on i tele klizili nazad u kanal. Zbog tog otežanja promijenio je način pristupa, prestao vući i počeo sa druge strane gurati, i uz mnogo truda uspio izgurati maleno tele iz kanala.
 

Uplašeno se tele na površini ukočilo od straha pa ga je Zdravko nastavio maziti kako bi se smirilo. Nedugo nakon što su oboje sigurno bili na površini, na traktoru su došli vlasnici koji su mu se, objašnjava Zdravko, neprestano zahvaljivali i nudili tuš, ručnike te ga odvezli blizu njegova auta, a malo su tele vratili njegovoj majci koja je neprestano mukala dok se njezina beba utapala.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 65
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.