Obavijesti

News

Komentari 0

Pompeo je najavio: SAD će od Turske tražiti primirje u Siriji

Pompeo je najavio: SAD će od Turske tražiti primirje u Siriji
1

Pompeo je rekao u intervjuu za Fox Business Network da je cilj posjeta američkog izaslanstva naći rješenje situacije u Siriji, a ne prekinuti američko-turske odnose

VIDEO

Američki državni tajnik Mike Pompeo rekao je u srijedu da će s potpredsjednikom Mikeom Penceom tražiti da Turska zaustavi svoje napade u Siriji kada se sastanu s turskim predsjednikom Tayyipom Erdoganom ovaj tjedan.

Pompeo je rekao u intervjuu za Fox Business Network da je cilj posjeta američkog izaslanstva naći rješenje situacije u Siriji, a ne prekinuti američko-turske odnose.

Sirija: Zbog turske ofenzive više je od 60.000 raseljenih
Sirija: Zbog turske ofenzive više je od 60.000 raseljenih

"Očekujemo da ćemo se sastati s predsjednikom Erdoganom", kazao je Pompeo za televizijsku mrežu i dodao kako je važno da najviši dužnosnici administracije Donalda Trumpa imaju izravne razgovore oči u oči.

"On treba zaustaviti operaciju u Siriji", kazao je Pompeo. "Potrebno nam je primirje" i onda možemo početi rješavati stvari, istaknuo je.

Upitan smatra li Erdogana osobno odgovornim za stanje u Siriji, Pompeo je odgovorio: "Moramo shvatiti da je to složena situacija."

Američko izaslanstvo trebalo bi otputovati iz Washingtona u srijedu navečer, priopćila je Bijela kuća.

Ruske snage prešle Eufrat i došle do Kobanija na sjeveru Sirije 

Ruske snage prešle su rijeku Eufrat u sjevernoj Siriji i došle su do predgrađa Kobanija, napredujući prema istoku sa Sirijskim demokratskim snagama (SDF) koje predvode Kurdi, priopćio je u srijedu Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR).

Nekoliko dana ranije SDF je sklopio sporazum sa sirijskom vladom o raspoređivanju vojnika na tursko-sirijskoj granici nakon što je Turska pokrenula ofenzivu na sjeveroistoku Sirije prošli tjedan.

"Ruske snage došle su do područja izvan Kobanija, oko 4 do 5 kilometara izvan grada, nakon što su prešle Eufrat", rekao je Rami Abdulrahman, direktor SOHR-a.

Upitan o tom izvješću, dužnosnik SDF-a je izjavio da još nije dobio informacije o takvom ruskom napredovanju.

Vojni sporazum SDF-a s Damaskom i njegovom saveznicom Moskvom predstavlja naglu promjenu u politici nakon objave Sjedinjenih Država da povlače svoje snage iz sjeveroistočne Sirije, gdje su ranije pružale potporu snagama SDF-a kako bi iskorijenili terorističku skupinu Islamsku državu.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.