Obavijesti

News

Komentari 0

Pompeo: Predsjednik Donald Trump ne želi rat s Iranom

Pompeo: Predsjednik Donald Trump ne želi rat s Iranom
1

U intervjuu za časopis Time objavljenom u utorak, Trump je rekao da je spreman poduzeti vojnu akciju kako bi spriječio Teheran da izradi nuklearnu bombu

VIDEO

Sjedinjene Američke Države i dalje će održavati pritisak na Iran te nastaviti sprječavati agresiju u regiji, no ne žele jačanje sukoba s Teheranom, rekao je u utorak američki državni tajnik Mike Pompeo.

"Poslali smo brojne poruke Iranu, čak i ovdje sada, kojima poručujemo kako smo tamo da spriječimo agresiju", rekao je Pompeo novinarima u vojnoj zrakoplovnoj bazi MacDill na Floridi.

Strah od sukoba između Irana i SAD-a pojačan je otkako je Washington okrivio tog dugogodišnjeg neprijatelja za napad na dva naftna tankera koji se u četvrtak dogodio u strateški važnom Hormuškom tjesnacu.

U intervjuu za časopis Time objavljenom u utorak, Trump je rekao da je spreman poduzeti vojnu akciju kako bi spriječio Teheran da izradi nuklearnu bombu, no nije rekao hoće li odobriti korištenje sile za zaštitu zaliha nafte u zaljevu. Rekao je kako su napadi na tankere do sada bili "vrlo slabi".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Predsjednik Trump ne želi rat i nastavit ćemo slati tu poruku dok obavljamo radnje koje su nužne za zaštitu američkih interesa u regiji", rekao je Pompeo.

"Sada se moramo pobrinuti da možemo to nastaviti činiti kako bi naposljetku imali priliku uvjeriti Iran da nije u njihovom najboljem interesu tako se ponašati", poručio je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a