Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pompeo se obrušio na 'kinesko podmićivanje' i 'ruske trolove'

Komentari (8)
 • ...Njihove ugovore prate zajmovi na koje Zapad upozorava zemlje zapadnog Balkana koje su bez novca, ističući da bi ih mogli gurnuti u dužničko ropstvo... .....vrlo licemjerno gospodine Pompeo, tko je doveo do ovog kaosa na brdovitom Balkanu i tko je narode na ovim prostorima gurnuo u duznicko ropstvo ako nije Amerika sa svojim EU slugama... ako mislite da su svi ljudi na ovim prostorima zatupljeni, e pa nisu bas svi.

  5. 10. 2019,   10:01
 • Jadni ameri

  5. 10. 2019,   00:18
 • Što se tiče najveće terorističke države svijeta SAD oni su najveći faktor nestabilnosti u svijetu. Tko je započeo gospodarski rat i sankcije naravno da nisu niti Rusija ni Kina, to zaoštravanje i sve ratove započeli su Amerikanci i njihovi sateliti. Naravno, ni mi u Hrvatskoj nismo sretni s aferom Agrokor, nije je ni trebalo, afera je potaknuta od krim miljea unutar aktualne Vlade koja se konačno odlučila opljačkati dugogodišnje partnere. Koji je bio vrag da je vlada dala koncesije Mađarima za kikiriki a iza Mađara stoje Rusi ne Ameri niti Europa već Rusi. Postoje strane agenture unutar svih poluga vlasti u Hrvatskoj i vodi se rat. Aferom Agrokor vlast je minirala Hrvatsku. Prodaja zemljišta odnosno višegodišnje koncesije po povlaštenim cijenama i prepuštanje naših nalazišta nafte i plina MOL u dovelo nas je u sužanjski odnos i ovisnost o ruskom kapitalu i mađarskom gospodarskom terorizmu. Vjerujem li velikim silama, ne mi smo perec država i jedva čekaju da nas rastranćiraju kao svinjsku polovicu. Kineska ulaganja u Hrvatskoj????? Nema kineskih ulaganja, Hrvatska je dobila novac iz Fondova EU i to je to, kineske banke tu nemaju ništa, zadatak je Kineskih graditelja izgraditi most jer Oni su izvođaći a ne investitori. Za to će dobiti novce i to je to.

  6. 10. 2019,   19:08
 • Rusija i Kina pokušavaju preko nekih investicija i preko potkupljivanja domacih izdajica u Srbiji, RS, Crnoj Gori i Makedoniji da zadrže kaakv takav politički i ekonomski utjecaj u regiji. Zato ova regija nije stabilna jer taj faktor sa istoka utjece na nestabilnost. EU i Amerika ulažu vecinu investicija i novčane pomoci zemljama regiona i naravno da su živo zainteresirani za sigurnost svojeg kapitala. Srbija i RS su sa svih strana okružene sa Natom i ovdje prisustvo Rusije i Kine ima svrhu samo da budu kamečić u cipeli zapadu! Najgore od svega je što su i neki hrvatski političari, tajkuni i osobe iz javnog života spali pod Ruskom propagandom i svjesno ili nesvjesno rade u korist Ruskog prisustva i utjecaja u Hrvatskoj. Slučaj Agrokora je najzorniji koji dokazuje moje tvrdnje! Agrokor se namjerno zaduživao kod Ruske Zberbanke samo da bi na koncu rusi stavili šapu na gospodarstvo citave regije u kojoj je Agrokor sa svojih 50,000 zaposlenih i mnogo pridruženih korporacija imao presudan utjecaj na gospodarska kretanja, pogotovo u Hrvatskoj, BiH ali dijelom i u ostalim zemljama regije! Zato u pravu su Amerikanci kada upozoravaju zemlje regije na ruski utjecaj jer ako zapad povuce sve financije i sva ulaganja iz regije tada ce u svim zemljama nastati velika ekonomska kriza koja bi uzrokovala i političku destabilizaciju. Nije normalno dok se Baltičke zemlje, Poljska, Češka, Slovačka, Ukrajina, Mađarska, Rumunija i Bugarska sve više udaljavaju od ruskog utjecaja, a sve te zemlje...

  4. 10. 2019,   22:30
  • (nastavak),,,graniče sa Rusijom, istovremeno zemlje naše regije koje btw ne granice sa Rusijom, sve više potpadaju pod ruski utjecaj!? Nema logike! Ako njih ne vole čak niti njihova pravoslavna braća Ukrajinci, kojima su i zemlju nasilno okupirali, pa kako mogu ti rusi biti dobri za nas onda?

   4. 10. 2019,   22:32
  • Alaj si ga se nakakio, kako ti se samo da pisati, toliku hrpu baljezgarija..

   5. 10. 2019,   09:55
  • Fahri, ma zamislite, Agrokor se NAMJERNO zaduživao kod Zberbanke... Zar se može i nenamjerno zaduživati!? On se zaduživao kod svih koji su dali, a Zberbanke je dala manje kamate. Privatni kapital i slobodno tržište, nikakve teorije urote. To ostavite tzv "suverenistima"

   5. 10. 2019,   20:39
 • Pompeo bu kusu... al.

  5. 10. 2019,   06:04