Obavijesti

News

Komentari 9

Poniji se sele: Iz splitskog zoo vrta idu u Kuterevo kod mede

Poniji se sele: Iz splitskog zoo vrta idu u Kuterevo kod mede

Bolji život očekuje splitske životinje. U Kuterevu ih jedva čekaju. Poniji su trebali u klaonicu, no na kraju su ipak našli novi dom. Nema straha od ‘svađa’ s medvjedima...

VIDEO

Svima iz Zoološkog vrta u Splitu nam je žao što odlaze jer smo većinu gledali cijeli njihov životni ciklus, kaže nam veterinar Miljenko Milanović Litre iz splitskog ZOO-a. Riječ je o sedam ponija, od kojih je najstarija Astra (28). Tu su i njezino šest mjeseci staro ždrijebe Fredi te njegov otac Đordan (19), koji je u Split stigao iz Osijeka. Osim njih troje, iz Splita će put Kutereva otići još četiri “cure” – Monika (17), Šarka (13), Stela (11) i Lili (5).

Kaže kako je bio u Kuterevu kad su otišli medvjedi te da će sigurno otići posjetiti i ponije.


- Transport i promjena okoliša za njih će sigurno biti stresni, ali siguran sam da će im tamo biti dobro jer o njima brinu ljubitelji životinja koji se zaista trude i vrijedno rade – kaže Milanović dodajući kako poniji svakodnevno jedu sijeno, dok tri puta na tjedan dobivaju žitarice te mrkvu, jabuke i kupus. Osim kvalitetne prehrane važno je, kaže, da imaju dobru štalu, odnosno sklonište. Inače, početkom ove godine iz ZOO-a su otišle i mošusne patke, i to u etno eko selo Radošić.

Na splitskom Marjanu ostali su još magarci, njih šest, 10 ovaca i tri kamerunske koze. One će vjerojatno tu ostati kad se ZOO preuredi u centar domaćih životinja. Najviše pažnje tijekom preseljenja životinja iz ZOO-a, koji je zatvoren nakon 89 godina postojanja, privuklo je preseljenje medvjeda, i to također u utočište u Kuterevo. Medvjed Viktor star 18 godina i 32-godišnja medvjedica Mirna u Kuterevo su se “doselili” u travnju prošle godine. Upravo su premalene nastambe bile jedan od razloga preseljenja životinja koje su među brojnim turistima u Splitu izazivale gnjev i sažaljenje. Tako je ZOO na Marjanu proglašen jednim od tri najgora na svijetu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Preseljenje u azil za Viktora je bilo izrazito kobno...

Samo pet mjeseci poslije selidbe Viktor je preminuo tijekom kastracije. Odmah nakon uspavljivanja srce mu je prestalo kucati iako su mu dali malu dozu za uspavljivanje. Preseljenje u azil bilo je vrlo stresno i nikako se nije mogao naviknuti na veliku nastambu.

Novi dom: Medvjedi su doselili u Kuterevo u travnju prošle godine

medvjedi
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.