Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Težak teren: Požar u okolici Šibenika stavili pod kontrolu

None Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL 4

Vatra je buknula oko 15 sati, a intervenciji koja je trajala više od 24 sata, pridružili su se gasitelji iz nekoliko dobrovoljnih vatrogasnih te kanaderi i air tractori...

Požar koji je jučer poslijepodne buknuo kod Dubravica danas se opet razbuktao i gasi ga ukupno 43 vatrogasaca sa 17 vozila kojima iz zraka pomažu kanaderi i air tractori, doznaje u Vatrogasnoj zajednici Šibensko-knisnke županije sibenik.in.

Prema najnovijim informacijama, požar se više ne širi, a vatrogasci na terenu utvrđuju rubne dijelove i ostat će na intervenciji cijelu noć, kazao je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Šibenik Volimir Milošević za Sibenik.in.

Vatra je buknula oko 15 sati, a intervenciji koja traje više od 24 sata, pridružili su se gasitelji iz dobrovoljnih vatrogasnih društava Zablaće, Brodarica-Krapanj, Zaton, Pirovac. Drniš, Kistanje te dva kanadera.

Podsjetimo, taj su požar lokalizirali jutros u 6,38 sati, a vatrogasci su ga ostali nadzirati tijekom dana.

Riječ je o istom požarištu na kojem su jučerašnjeg dana zračne snage djelovale s ukupno četiri protupožarna aviona pri čemu je ostvareno oko 10 sati naleta te izbačeno oko 130 vodenih bombi, odnosno oko 700 tona vode, izvijestili su iz MORH-a.

Kanader se bori s požarom na nepristupačnom terenu pored Skradina KUĆE NISU BILE UGROŽENE Lokalizirali požar na području Dubravica: Gorjela je šuma

Podsjetimo, 27. srpnja buknuo je požar također u okolici Šibenika, u mjestu Dubrava. Bio je to najveći požar ove sezone. Preko 200 vatrogasaca borilo se cijelu noć s vatrenom stihijom.

POGLEDAJTE VIDEO:

 

 

Komentari (14)
  • Tko je sada potpalio kada je ova u pritvoru??

    9. 8. 2019,   19:41
  • Bit će zanimljivo da je u pritvoru kriva osoba koja je navodno podmetnula požare.

    10. 8. 2019,   06:35
  • Zar ste pustili piromanku?

    10. 8. 2019,   01:07