Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Popeo se na klime: Šišakovićev brat pokušao pobjeći iz zatvora

None Foto: Pixsell

Mlađi Šišaković se tijekom šetnje zatvorskim krugom popeo na kućišta klima uređaja, ali zatvorski čuvari su ga na vrijeme primijetili i spriječili njegov naum

Mlađi Šišaković, Dario, tijekom šetnje krugom popeo se na kućište klima uređaja i pokušao iskočiti iz štićenog dijela Remetinca. Prošlog vikenda njegov brat Damir pobjegao je iz zatvora u Sisku. Prije nego što su ga uhvatili na Krku, silovao je djevojku.  

Dario, nasreću, jučer nije uspio pobjeći. U njegovu naumu spriječili su ga zatvorski čuvari koji su na vrijeme primijetili da pokušava bježati. Mlađi Šišaković u Remetincu  je odnedavno. 

Našao se pod istragom pa je iz formalnih razloga u Zagreb prebačen iz Lepoglave. Ondje je na izdržavanju 15-godišnje kazne zbog ubojstva profesorice Dijane Ćulibrk. Nasmrt ju je 2011. godine izbo nožem zbog duga od 700 kuna. Zadao joj je čak 31 ubod. 

U Lepoglavi je pak metalnim utegom u glavu udario zatvorenika Roberta Matanića, koji je osuđen na 35 godina zbog organiziranja ubojstva Ive Pukanića. Matanić se tek prije nekoliko mjeseci probudio iz kome. Protiv mlađeg Šišakovića zbog tog napada pokrenuta je istraga i zato je prebačen u Remetinac. 

Njegov brat Damir iz zatvora u Sisku pobjegao je prošlog vikenda nakon što je uspio rastegnuti rešetke i iskočiti kroz prozor. Uhićen je za manje od dva dana, ali za to vrijeme uspio je opljačkati i silovati 16-godišnjakinju. Prebačen je u zatvor u Gospiću, gdje su bolji uvjeti. Inače, zloglasna braća su iz zagrebačkog kvarta Sveta Klara. 

Komentari (96)
  • Fina neka obitelj.

    15. 7. 2016,   18:34
  • Ovu kompletnu familiju treba uspavat.

    15. 7. 2016,   18:54
  • ovi bi zatvorenici trebali raditi neki težak fizički rad...

    15. 7. 2016,   18:36