Obavijesti

News

Komentari 9

Poplava u Delnicama: 'Već je pola metra vode u podrumima'

Poplava u Delnicama: 'Već je pola metra vode u podrumima'
1

Državni hidrometeorološki zavod, koji je u nedjelju crveni alarm, odnosno upozorenje na vrlo opasno vrijeme objavio za riječku regiju, u prognozi za ponedjeljak proširio je na cijelu jadransku obalu

VIDEO

Obilna kiša i olujno jugo poharali su Hrvatsku, zbog čega je DHMZ u subotu bio proglasio i crveni alarm. Tijekom jutra i prijepodneva puhalo je preko 100 kilometara na sat, jako jugo tijekom jutra je srušilo stablo na cestu u Dubravi kod Šibenika. Kiša i vjetar usporavali su promet na cestama, a stanovnici otoka bili su odsječeni od kopna jer su prekinute brojne trajektne i katamaranske linije. 

Obilna kiša potopila je ulice Delnica:

Pokretanje videa...

00:51

- Kućama na najnižem terenu već je oko pola metra vode u podrumima, nadamo se da će se situacija umiriti - kazao nam je čitatelj koji nam je poslao fotografije i video.

Zbog kiše zatvorena i cesta

Zbog veće količine vode koja se od obilne kiše zadržava na kolniku, za sav promet zatvorena je dionica Delnice - Kikovica, samo u smjeru Rijeke, obilazak je starom cestom kroz Gorski kotar (DC3), javlja Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog bujice na kolniku za sav promet zatvoreni su isključni i uključni krak na čvoru Ravna Gora, također u smjeru Rijeke. Autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče i Jadranska magistrala (DC8) otvorene su za sve skupine vozila, stoji u izvješću od 22,20 sati.

U Gorskom kotaru mjestimice ima magle. Smanjena je vidljivost na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić.

Zbog jakog, a na dubrovačkom području i olujnog juga, i dalje su u prekidu su i dalje brojne brodske linije.

Državni hidrometeorološki zavod, koji je u nedjelju crveni alarm, odnosno upozorenje na vrlo opasno vrijeme objavio za riječku regiju, u prognozi za ponedjeljak proširio je na cijelu jadransku obalu zbog olujnog juga s orkanskim udarima, u nekim dijelovima i vrlo obilnih kiša. Crveni alarm oglašen je i za gospićko i kninsko područje, gdje se očekuje vrlo obilna kiša uz jaki vjetar s olujnim udarima. 

Najveća brzina vjetra, od 23,3 metra u sekundi (83,8 km/h) izmjerena je u 22 sata na Prevlaci, te 22 metra u sekundi (79,2 km/h) u Dubrovniku.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava