Obavijesti

News

Komentari 11

Poplava u Skupštini Zagreba, a na osječkom sudu pušta krov

Poplava u Skupštini Zagreba, a na osječkom sudu pušta krov
1

Voda je probila jer se izlila iz cijevi protupožarnog aparata. Noćni čuvar spriječio veću štetu. Snijeg koji se otapao na krovu suda u Osijeku poplavio je nekoliko soba

VIDEO

Gradska je skupština u ponedjeljak u zoru bila pod “opsadnim stanjem” jer je glavna skupštinska dvorana, u kojoj se donose sve važne gradske odluke, bila poplavljena. Voda je, pričaju djelatnici Skupštine, curila sa stropa poput slapa.

Tijekom noći voda se izlila iz cijevi protupožarnog sustava, a akumulirala se upravo iznad čuvenog skupštinskog stropa te je počela kroz njega probijati. Kako doznajemo, sreća je u nesreći što je noćni zaštitar tijekom redovitog obilaska zgrade primijetio vodu (oko 5 sati ujutro) te alarmirao mjerodavne, kolege koji rade na održavanju, vatrogasce te na kraju i policiju, u protivnom stop se mogao urušiti.

- Svi smo došli rano ujutro, svaka čast zaštitarima i djelatnicima koji rade na održavanju, odlično su obavili svoj posao, radili su ovdje u vodi, potpuno mokri - svjedoči Predrag Fleš, zamjenik tajnika Skupštine.

Sretni su, kažu u Skupštini, što nije završilo mnogo gore, a doznajemo i da će dvorana biti sanirana prije održavanja sljedeće sjednice Gradske skupštine 28. veljače.

Već u utorak trebala bi se postaviti skela u dvorani kako bi se moglo pristupiti sanaciji, dakako u suradnji s konzervatorima.

Sa stropa, na kojem se vide velike vodene mrlje, još kapne koja kap, s toga su ispod najkritičnijih mjesta postavljene cerade ne bi li se zaštitio namještaj. Također, nekoliko je kanti još postavljeno na klupama, i to upravo na mjestima na kojima inače sjede direktori Zagrebačkog holdinga.

Inače, za održavanje zgrade zadužen je Gradski ured za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj, no nismo uspjeli dobiti komentar.

Poplavljen dio Županijskog i Općinskog suda u Osijeku

Voda koja se otapa od ogromnih količina snijega koji je pao na zgradu Županijskog i Općinskog suda u Osijeku našla je put kroz zidove i poplavila najmanje osam sudskih prostorija. 

Na zgradi se obnavljaju krov i krovište i ti radovi traju još od svibnja prošle godine. Znam samo da smo u ponedjeljak došli na posao i da se voda sa stropova slijevala kao kiša, priča sudac Županijskog suda Anto Rašić.

Iz suda su odmah o svemu izvijestili Ministarstvo pravosuđa, kao investitora, te izvođače radova, koji su odmah zaustavili curenje vode.

- Nešto slično, ali u manjem obimu, imali smo i prije sedam dana. I tada smo reagirali i tada je izvođač radova spriječio daljnje curenje. Naložio sam da se sve dokumentira i da se o svemu pripremi detaljno izvješće. Ne usuđujem se ni pogledati računala po kojima je 'padala kiša'. A stropovi su i sada u potpunosti natopljeni vodom - kaže Anto Rašić.

Najviše je stradao ured predsjednika suda, Ninoslava Ljubojevića, kao i prostorija u kojoj se održavaju sjednice sudskih vijeća. Voda je probila čak tri betonske ploče i stigla do ureda Općinskog suda. Stradao je antikni namještaj, tepisi, dokumentacija...

Mi moramo nastaviti raditi te smo se premjestili u sobe svojih kolega koje nisu stradale. Ne smijemo dopustiti da zbog ovoga odgađamo ročišta, kaže Anto Rašić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca