Obavijesti

News

Komentari 40

Popodne stiže obilna kiša, jak vjetar, nevere, a negdje i snijeg

Popodne stiže obilna kiša, jak vjetar, nevere, a negdje i snijeg
1

Sutra nas očekuje kiša i značajniji pad temperature uz jak vjetar. Kiša će biti češća i izraženija na Jadranu i predjelima uz njega, a u Dalmaciji je moguće grmljavinsko nevrijeme

VIDEO

U kontinentalnom dijelu zemlje prijepodne će biti pretežno sunčano, na Jadranu i u gorju umjereno oblačno povremeno uz kišu ili poneki pljusak, a sredinom dana stiže pogoršanje vremena, prognoza je DHMZ-a za srijedu.

Od sredine dana sa zapada stiže jače naoblačenje s kišom, često u obliku izraženijih pljuskova s grmljavinom. Oborina lokalno može biti obilna, ponajprije na sjevernom Jadranu gdje je moguća i nevera.

Umjeren jugozapadnjak navečer bit će u okretanju na sjeverac. Na Jadranu će biti umjereno i jako jugo koje će u noći na četvrtak na sjevernom dijelu okrenuti na buru te pojačati. Najviša dnevna temperatura bit će između 22 i 27 Celzijeva stupnja.

Sutra nas očekuje kiša i značajniji pad temperature uz jak vjetar. Kiša će biti češća i izraženija na Jadranu i predjelima uz njega, a u Dalmaciji je moguće grmljavinsko nevrijeme. Od sredine dana prestanak kiše i razvedravanje sa zapada.

U noći će zapuhati umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, mjestimice s olujnim udarima, koji će poslijepodne slabjeti. Jaka i olujna bura će se sa sjevernog Jadrana tijekom dana proširiti duž cijele obale. Podno Velebita orkanski udari. Temperatura zraka u unutrašnjosti većinom od 10 do 15, a u Dalmaciji između 17 i 21 °C.

I dok u četvrtak stiže olakšanje mnogobrojnim starijim osobama, a i mlađima kojima smeta južina i nepovoljne biometeorološke prilike - nekima pak slijede nevolje! I to najprije - ponegdje već do kraja srijede - zbog lokalno obilnih pljuskova s grmljavinom, te velikom količinom kiše u kratkom vremenu, što može prouzročiti bujične poplave, a i zbog jakog juga, zatim i zbog još jače bure, ponegdje i olujne, podno Velebita vjerojatno i s orkanskim udarima.

Na intenzitet ove promjene vremena upućuje i mogućnost padanja snijega tijekom četvrtka u najvišem gorju Hrvatske, te osobito susjednih zemalja, a u Alpama već u srijedu, javlja HRT.

Kiša će prestati do kraja četvrtka. Vikend bi nam, barem u petak i nedjelju, trebao donijeti nešto više sunca, ali ne i značajnije zatopljenje. Temperature se ni tada u kontinentalnom dijelu zemlje neće penjati iznad 17 stupnjeva dok će na Jadranu biti oko 20. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"